Använda platstjänster

Med platstjänster kan program, t.ex. Kartor och kameran, använda information från mobil- och Wi-Fi®-nätverk samt GPS-information (Global Positioning System) för att avgöra din ungefärliga plats. Om du inte har fri sikt till GPS-satelliter kan enheten avgöra din plats med hjälp av Wi-Fi®-funktionen. Och om du inte är inom räckvidd för ett Wi-Fi®-nätverk kan enheten avgöra din plats med hjälp av ditt mobilnätverk.

Om du vill kunna ta reda på var du befinner dig med hjälp av enheten måste du aktivera platstjänster.

Note

Det kan medföra dataanslutningsavgifter när du ansluter till Internet från enheten.

Aktivera eller inaktivera platstjänster

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta upp och tryck på Inställningar > Plats och tryck sedan på på/av-växlingsknappen för att aktivera eller inaktivera platstjänster.
  3. Om du valde att aktivera platstjänster i steg 2 trycker du på Jag godkänner för att bekräfta.

Förbättra GPS-precision

När du använder GPS-funktionen på enheten för första gången kan det ta 5 till 10 minuter innan din position beräknats. Bistå sökningen genom att se till att du kan se himlen. Stå stilla och täck inte över GPS-antennen (det markerade området på bilden). GPS-signaler kan passera genom moln och plast, men inte genom flertalet fasta föremål, t.ex. byggnader och berg. Om platsen inte har hittats inom några minuter kan du prova att förflytta dig till en annan plats.

Ill sony 13tc gps