Använda GPS

Visa alla ämnen

Din enhet har en GPS-mottagare (Global Positioning System), som använder satellitsignaler för att beräkna var du befinner dig. Din enhet fungerar också med GLONASS (Global Navigation Satellite System). De båda systemen kan komplettera och ersätta varandra, om det behövs, för exakt positionering och smidig navigering. När du aktiverar GPS aktiveras även GLONASS-systemet automatiskt.

NoteNär du ska använda funktioner som kräver att GPS- och GLONASS-mottagaren kan beräkna din position bör du se till att du kan se himlen.

Aktivera GPS

1. Dra statusfältet nedåt och tryck till på Icn sony menu settings.
  2. Tryck till på Platstjänster.
  3. Dra skjutreglaget vid Åtkomst till min plats till höger.
  4. Tryck till på Jag godkänner för att bekräfta.
NoteNär du aktiverar GPS aktiveras GLONASS-systemet automatiskt.

Få bästa prestanda

När du använder GPS-mottagaren för första gången kan det ta 5 till 10 minuter innan din position beräknats. Bistå sökningen genom att se till att du kan se himlen. Stå stilla och täck inte över GPS-antennen (det markerade området på bilden). GPS-signalerna kan passera genom moln och plast, men inte genom flertalet fasta föremål så som byggnader och berg. Om platsen inte har hittats inom några minuter kan du prova att förflytta dig till en annan plats.

GPS på Sony Xperia™ SP