Platstjänster och platskällor

Visa alla ämnen

Använd enheten för att få reda på var du befinner dig. Det finns två metoder eller källor: GPS-satelliter och trådlösa nätverk. Aktiver alternativet för trådlösa nätverk (Wi-Fi och mobilnätverk) om du bara behöver en ungefärlig position, och vill ha den fort. Om du vill ha en mer exakt position och har klar sikt till himlen ska du aktivera alternativet GPS-satelliter. I situationer där den trådlösa nätverksanslutningen är svag ska du aktivera båda alternativen för att försäkra dig om att du hittar platsen där du befinner dig. Båda alternativen aktiveras som standard när du aktiverar platstjänster.

NoteSony ger inga garantier för exaktheten i några platstjänster inklusive men inte begränsat till navigationstjänster.

Aktivera platstjänster

1. Dra statusfältet nedåt och tryck till på Icn sony menu settings.
    2. Tryck till på Platstjänster.
    3. Dra skjutreglaget vid Åtkomst till min plats till höger.
    4. Tryck till på Jag godkänner två gånger för att bekräfta.
    NoteNär du aktiverar platstjänster aktiveras både GPS-satelliter och Googles platstjänst (Wi-Fi och mobilnätverk) som standard. Du kan inaktivera dessa alternativ manuellt.

Ge Google-program åtkomst till din plats

1. Dra statusfältet nedåt och tryck till på Icn sony menu settings.
    2. Tryck till på Google > Platsinställningar.
    3. Dra skjutreglaget vid Ge Google-appar åtk. till din plats till höger.
    NoteDu måste vara inloggad på ditt Google™-konto om du ska kunna använda platstjänster.