Använda GPS

Din enhet har en GPS-mottagare (ett globalt positioneringssystem), som använder satellitsignaler för att beräkna var du befinner dig.

Note

När du ska använda funktioner som kräver att GPS-mottagaren kan beräkna din position bör du se till att du kan se himlen.

Aktivera GPS

1. Tryck till på Icn sony home apptray normal på startskärmen.
    2. Tryck till på Inställningar > Platstjänster.
    3. Markera kryssrutan GPS-satelliter.

Få bästa prestanda

När du använder GPS-mottagaren för första gången kan det ta 5 till 10 minuter innan din position beräknats. Bistå sökningen genom att se till att du kan se himlen. Stå stilla och täck inte över GPS-antennen (det markerade området på bilden). GPS-signalerna kan passera genom moln och plast, men inte genom flertalet fasta föremål så som byggnader och berg. Om platsen inte har hittats inom några minuter kan du prova att förflytta dig till en annan plats.

Ill sony 13ny gps ss