Uppdatera enheten

Uppdatera programvaran på enheten så att du får tillgång till den senaste funktionaliteten, förbättringarna och felkorrigeringarna för optimala prestanda. När det finns en programvaruuppdatering visas i statusfältet. Du kan även kontrollera om det finns nya uppdateringar manuellt.

Det enklaste sättet att installera en programvaruuppdatering är att göra det trådlöst från enheten. Vissa uppdateringar kan emellertid inte hämtas trådlöst. I så fall måste du använda programvaran Xperia™ Companion på en PC- eller Apple® Mac®-dator för att uppdatera enheten.

Mer information om programvaruuppdateringar finns i Programuppdatering.

Note

Om du använder en enhet med flera användare måste du logga in som ägare, dvs som den primära användaren, för att kunna uppdatera enheten.

Note

Om enheten inte har tillräckligt med lagringskapacitet kanske det inte går att uppdatera den. Se till att du har tillräckligt med lagringskapacitet innan du provar att uppdatera.

Söka efter ny programvara

1. Kontrollera att du är inloggad som ägare om du använder en enhet med flera användare.
    2. Utgå från Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
    3. Leta reda och tryck till på Inställningar > Om mobilen > Programuppdatering.

Note

Om det inte finns någon ny tillgänglig programvara kanske du inte har tillräckligt med ledigt utrymme på enheten. Om din Xperia™-enhet har mindre än 500 MB ledigt internminne får du inte någon information om ny programvara. Följande avisering visas i meddelandepanelen för att varna för bristen på lagringsutrymme: Lagringsutrymmet är nästa slut. Vissa systemfunktioner kanske inte fungerar. Om denna avisering visas måste du frigöra internminne innan du kan ta emot aviseringar om ny tillgänglig programvara.

Installera systemuppdateringar

1. På startskärmen trycker du till på Icn sony home apptray normal .
    2. Leta reda och tryck till på Uppdateringscenter.
    3. Välj en systemuppdatering du vill installera, tryck sedan till på Icn sony uc download ready to install.

Hämta och installera en systemuppdatering från aviseringspanelen

1. Om du använder en enhet med flera användare kontrollerar du att du är inloggad som ägaren.
    2. Dra statusfältet nedåt för att öppna meddelandepanelen.
    3. Bläddra nedåt och välj önskad systemuppdatering, tryck sedan till på Download.
    4. När hämtningen är klar öppnar du aviseringspanelen igen om den är stängd, trycker på Install och slutför installationen genom att följa instruktionerna på skärmen.

Uppdatera enheten med hjälp av en dator

Du kan hämta och installera programvaruuppdateringar på enheten med hjälp av en dator med en Internet-anslutning. Du behöver en USB-kabel och en PC- eller Apple® Mac®-dator med programvaran Xperia™ Companion.

Tip

Om du inte har programvaran Xperia™ Companion installerad på datorn ansluter du enheten till datorn med en USB-kabel och följer installationsanvisningarna på skärmen.

Uppdatera enheten med en dator

1. Kontrollera att du har installerat programvaran Xperia™ Companion på PC- eller Apple® Mac®-datorn.
    2. Anslut enheten till datorn med hjälp av en USB-kabel.
    3. Starta Xperia™ Companion, om det inte startas automatiskt.
    4. Dator: Om en ny programvaruuppdatering identifieras visas ett popup-fönster. Följ anvisningarna på skärmen och kör de programvaruuppdateringar som är relevanta.

Note

När du ansluter enheten till datorn med en USB-kabel uppmanas du att installera Xperia™ Companion eller avbryta, såvida du inte tidigare valt Visa inte igen.