Behörigheter

Vissa program kan behöva komma åt data, inställningar och diverse funktioner på din enhet för att de ska fungera som avsett. I så fall behöver de få behörigheterna ifråga av dig. Ett navigeringsprogram behöver t.ex. ha behörighet att skicka och ta emot datatrafik och få tillgång till var du befinner dig.

Vissa program kan missbruka sina behörigheter genom att stjäla eller radera data, eller genom att avslöja var du befinner dig. Se till att du installerar och ger behörigheter enbart till program du litar på.

Visa ett programs behörigheter

1. Tryck till på StartskärmIcn sony home apptray normal.
    2. Hitta och tryck till på Inställningar.
    3. Tryck till på Appar.
    4. Tryck till på önskat program.
    5. Bläddra nedåt för att visa relevant information under Behörigheter.