NFC

Aktivera NFC-funktionen

1. Tryck till på Icn sony home apptray normalStartskärm.
    2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Mer....
    3. Markera kryssrutan NFC.

NFC-avkänningsområde

Ill sony 13ny nfc

Note

Platsen för NFC-avkänningsområdet är inte densamma på alla enheter. När du delar data med en annan enhet med NFC, se användarhandboken för den andra enheten för ytterligare information.

Dela en kontakt med en annan enhet med NFC

1. Se till att båda enheterna har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Visa kontakterna genom att gå till Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal , och sedan på Icn sony app phonebook .
    3. Tryck till på den kontakt som du vill dela.
    4. Håll enheten och den mottagande enheten rygg i rygg så att enheternas NFC-avkänningsområden vidrör varandra. När enheterna ansluts vibrerar de och spelar upp ett kort ljud. En miniatyrbild av kontakten visas.
    5. Tryck till på minatyrbilden för att börja överföringen.
    6. När överföringen är klar visas kontaktinformationen på skärmen på den mottagande enheten och sparas även i den mottagande enheten.

Dela en musikfil med en annan enhet genom att använda NFC

1. Se till att både din enhet och den mottagande enheten har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Öppna "WALKMAN"-programmet genom att trycka till på Icn sony home apptray normal; hitta och tryck till på Icn sony app music player.
    3. Tryck till på fliken Min musik för att öppna musikbiblioteket.
    4. Välj en musikkategori och bläddra fram till spåret du vill dela.
    5. Tryck till på låten för att spela upp den. Därefter kan du trycka till på Icn sony semc music pause normal för att pausa låten. Överföringen fungerar oavsett om låten spelas eller är pausad.
    6. Håll enheten och den mottagande enheten rygg i rygg så att enheternas NFC-avkänningsområden vidrör varandra. När enheterna ansluts vibrerar de och spelar upp ett kort ljud. En miniatyrbild av låten visas.
    7. Tryck till på minatyrbilden för att börja överföringen.
    8. När överföringen är klar spelas musikfilen upp på den mottagande enheten med en gång. Samtidigt sparas filen i den mottagande enheten.

Note

Det kanske inte går att kopiera, skicka eller överföra upphovsrättsskyddat material.

Dela foto eller video med en annan enhet med NFC

1. Se till att båda enheterna har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Om du vill visa foton eller videoklipp i din enhet går du till Startskärm och trycker till på “ Icn sony home apptray normal , och sedan på Album.
    3. Tryck till på fotot eller videoklippet som du vill dela.
    4. Håll enheten och den mottagande enheten rygg i rygg så att NFC-avkänningsområdena vidrör varandra. När enheterna ansluts vibrerar de och spelar upp ett kort ljud. En miniatyrbild av fotot eller videoklippet visas.
    5. Tryck till på minatyrbilden för att börja överföringen.
    6. När överföringen är klar visas fotot eller videon på skärmen på den mottagande enheten. Samtidigt sparas filen i den mottagande enheten.

Tip

Du kan även använda NFC för att dela ett videoklipp från programmet Filmer.

Dela en webbadress med en annan enhet med NFC

1. Se till att båda enheterna har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Startskärm, trycker du till på Icn sony home apptray normal .
    3. För att öppna webbläsaren trycker du till på “ Icn sony app chrome .
    4. Ladda den webbsida som du vill dela.
    5. Håll enheten och den mottagande enheten rygg i rygg så att NFC-avkänningsområdena vidrör varandra. När enheterna ansluts vibrerar de och spelar upp ett kort ljud. En miniatyrbild av webbsidan visas.
    6. Tryck till på minatyrbilden för att börja överföringen.
    7. När överföringen är klar visas webbsidan på skärmen på den mottagande enheten.

Välja en plånbok att använda i enheten

1. Kontrollera att NFC-funktionen är på.
    2. Från Startskärm trycker du till på “ Icn sony home apptray normal .
    3. Leta reda och tryck till på Inställningar > Mer....
    4. Tryck till på NFC-säkerhetshantering och välj ett alternativ.

Ansluta till en NFC-kompatibel enhet

Du kan ansluta enheten till andra NFC-kompatibla enheter tillverkade av Sony, t.ex. högtalare eller hörlurar. Se användarhandboken för den kompatibla enheten när du ska upprätta den här sortens anslutning.

Note

Du kan behöva ha Wi-Fi® eller Bluetooth® aktiverat på båda enheter för att anslutningen ska fungera.