Kontrollera dataanvändning

Du kan hålla reda på mängden data som överförs till och från enheten via din mobila dataanslutning eller Wi-Fi®-anslutning under en viss period. Du kan exempelvis begränsa den mängd data som används av enskilda program. För data som överförs via din mobila dataanslutning kan du även ställa in varningar och gränser beträffande dataanvändning så att du undviker ytterligare avgifter.

Note

Du kan öka kontrollen över din dataanvändning genom att justera inställningarna för dataanvändning, men det finns ingen garanti för att ytterligare avgifter undviks.

Slå på eller stänga av datatrafik

1. Dra statusfältet nedåt och tryck till på Icn sony menu settings.
    2. Tryck till på Dataanvändning.
    3. Dra reglaget bredvid Mobildatatrafik för att slå på eller stänga av trafik.

Tip

När datatrafik är avstängd kan enheten ändå upprätta Wi-Fi®- och Bluetooth®-anslutningar.

Ställa in varning beträffande dataanvändning

1. Kontrollera att du har aktiverat datatrafik.
    2. Dra statusfältet nedåt och tryck till på Icn sony menu settings.
    3. Leta reda och tryck till på Dataanvändning.
    4. För att ställa in varningsnivån drar du varningslinjen till det önskade värdet. Du får en varningsavisering när mängden datatrafik närmar sig den angivna nivån.

Ställa in gräns för dataanvändning

1. Kontrollera att du har aktiverat datatrafik.
    2. Dra statusfältet nedåt och tryck till på Icn sony menu settings.
    3. Leta reda och tryck till på Dataanvändning.
    4. Markera kryssrutan Ange gräns för mobildata om den inte redan är markerad, och tryck sedan till på OK.
    5. För att ställa in gränsen för dataanvändning drar du motsvarande linje till önskat värde.

Note

När din dataanvändning når den angivna gränsen kommer datatrafiken på enheten att stängas av automatiskt.

Kontrollera enskilda programs dataanvändning

1. Dra statusfältet nedåt och tryck till på Icn sony menu settings.
    2. Leta reda och tryck till på Dataanvändning.
    3. Sök efter och tryck till på önskat program.
    4. Markera kryssrutan Begränsa bakgrundsdata.
    5. Om du vill granska programmets mer specifika inställningar (om sådana finns) trycker du till på Visa appinställningar och utför önskade ändringar.

Tip

Prestandan för enskilda program kan påverkas om du ändrar relaterade inställningar för dataanvändning.

Visa data som överförs via Wi-Fi®

1. Tryck till på Icn sony home apptray normalStartskärm.
    2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Dataanvändning.
    3. Tryck till på Icn sony key menu och markera kryssrutan Visa Wi-Fi-användning om den inte redan är markerad.
    4. Tryck till på fliken Wi-Fi.