Inställningar för videokamera

Justera inställningarna för videokameran

1. Aktivera kameran.
  2. Dra till Icn sony camera switch video.
  3. Tryck till på Icn sony menu settings l för att visa inställningarna.
  4. Välj den inställning du vill justera och utför dina ändringar.

Inställningar för videokamera – översikt

Videoupplösning

Justera videoupplösningen för olika format.

Full HD (30 bps)
1920×1080(16:9)
Full HD-format (Full High Definition) med 30 fps och bildformatet 16:9.
Full HD (60 bps)
1920×1080(16:9)
Full HD-format (Full High Definition) med 60 fps och bildformatet 16:9.
HD
1280×720(16:9)
HD-format (High Definition) med bildformatet 16:9.
VGA
640×480(4:3)
VGA-format med bildformatet 4:3.
MMS
Spela in videor som är lämpliga att skicka som MMS. Inspelningstiden för det här videoformatet är begränsad för att videofiler ska få plats i ett MMS.

Objektspårning

När du väljer ett objekt genom att röra vid det i sökaren följer kameran det åt dig.

Smile Shutter™(video)

Använd funktionen Smile Shutter™ för att avgöra vilken typ av leende kameran reagerar på innan du spelar in en video.

HDR-video

Använd video HDR (High-Dynamic Range)-inställningen för att spela in ett videoklipp mot stark ljuskälla eller under förhållanden med skarp kontrast. Video HDR kompenserar för förlusten av detalj och skapar en bild som är representativ för båda mörka och ljusa områden.

SteadyShot™

Det kan vara svårt att hålla enheten stadigt under en videoinspelning. Med hjälp av stabiliseraren kan du kompensera små handrörelser.

Aktivera för att kompensera för kameraskakning.
Av
Stabiliseraren är avstängd.

Automatisk fotoförhandsgranskning

Du kan välja att förhandsgranska videor direkt när du har spelat in dem.

Förhandsgranskningen visas precis efter att du spelat in en video.
Endast främre kameran
Videon öppnas för redigering när du har spelat in den.
Av
Videon sparas när inspelningen är klar, och ingen förhandsgranskning visas.

Blixtlampa

Använd blixtlampan för att spela in videoklipp i dåliga ljusförhållanden eller i motljus. Videoblixtikonen Icn sony camera photo light är endast tillgänglig på videokameraskärmen. Observera att videokvaliteten ibland blir bättre utan lampa även om ljusförhållandena är dåliga.

Icn sony camera photo light
Icn sony camera quick settings photo light off Av

Scenval

Med funktionen Scenval kan du snabbt ställa in kameran för vanliga situationer med hjälp av förprogrammerade videoscener. Varje motivinställning är utformad för att producera video av högsta möjliga kvalitet i en viss inspelningsmiljö.

Icn sony cam cap mode scene selection Av
Funktionen Scenval är avstängd och det går att spela in videoklipp manuellt.
Icn sony camera scene softsnap Mjuka motiv
Använd till att spela in videor mot mjuk bakgrund.
Icn sony camera scene landscape Landskap
Används för videoklipp av landskap. Kameran fokuserar på motiv på långt håll.
Icn sony camera scene night scene Nattmotiv
Med mörkerläge aktiverat ökar ljuskänsligheten. Används i svagt upplysta miljöer. Inspelningar av föremål i rörelse kan bli suddiga. Håll handen stilla eller använd ett stöd. Stäng av mörkerläget när ljusförhållandena är bra så blir videokvaliteten bättre.
Icn sony camera scene beach snow Strand
Använd för videor av scener vid vatten.
Icn sony cam scene snow Snö
Används i ljusa miljöer för att undvika överexponerade videoklipp.
Icn sony camera scene sport Sport
Används för inspelningar av objekt i rörelse. Den korta exponeringstiden minimerar risken för rörelseoskärpa.
Icn sony camera scene party Fest
Används för inspelningar inomhus i svagt upplysta miljöer. Detta motiv fångar upp bakgrundsljus eller levande ljus inomhus. Inspelningar av föremål i rörelse kan bli suddiga. Håll handen stilla eller använd ett stöd.