Använda enheten i våta och dammiga miljöer

Enheten är vattenskyddad och skyddad mot damm så oroa dig inte om du är ute i regnet eller vill spola bort smuts under kranen, men kom ihåg att alla portar och luckor ska vara ordentligt stängda. Sänk inte ned enheten helt under vatten eller utsätt den för havsvatten, saltvatten klorerat vatten eller vätskor såsom drycker. Missbruk och felaktig användning av enheten upphäver garantin. Enheten har IP-klassning IP65/68. Mer information finns på www.sonymobile.com/waterproof/.

Din garanti täcker inte skada eller defekter som orsakas av misskötsel eller användning av din enhet på ett sätt som strider mot anvisningarna från Sony Mobile. Mer information om garantin finns under Viktig information, som du hittar på support.sonymobile.com eller Inställningar > Om telefonen > Juridisk information.

Enheten har en USB-port utan lock. USB-porten måste vara helt torr innan en kabel för laddning eller dataöverföring får anslutas. Om enheten utsatts för vatten torkar du den torr med en mikrofibertrasa och skakar enheten minst 15 gånger med USB-porten nedåt. Upprepa proceduren om det fortfarande är fukt i USB-porten. Sätt bara i USB-kabeln i USB-porten om porten har torkat helt.

Torka USB-porten

Torka av enheten

skaka enheten

Torka av USB-porten på din Sony-enhet

1. Torka bort fukt från enheten med en mikrofiberduk.
  2. Håll i enheten ordentligt med USB-porten neråt och skaka enheten kraftigt minst 15 gånger.
  3. Om du fortfarande ser fukt i USB-porten skakar du enheten igen flera gånger.
  4. Torka bort fukt som kan ha blivit kvar från USB-porten med en mikrofiberduk.