TalkBack

TalkBack är en skärmläsare för användare med nedsatt syn. TalkBack använder talad feedback för att beskriva händelser och åtgärder som utförs på Android-enheten. TalkBack beskriver användargränssnittet och läser upp programfel, aviseringar och meddelanden.

Aktivera TalkBack

1. Utgå från Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar >Tillgänglighet > TalkBack.
  3. Tryck till på av/på-omkopplaren för att aktivera OK.

Note

Ändra inställningar för tal, återkoppling och beröring för TalkBack genom att trycka till på Inställningar.

Tip

TalkBack startar en självstudie omedelbart efter det att du aktiverar funktionen. Avsluta självstudien genom att trycka till två gånger på knappen Avsluta.

Inaktivera TalkBack

1. Utgå från Startskärm och tryck två gånger på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta upp och tryck två gånger på Inställningar > Tillgänglighet > TalkBack.
  3. Tryck två gånger på av/på-knappen och tryck sedan två gånger på OK.