Dela och hantera foton och videor

Du kan dela foton och videor som du har sparat på enheten. Du kan också hantera dem på olika sätt. Du kan exempelvis arbeta med foton i grupper, ta bort foton och koppla dem till kontakter. Om du har många foton sparade på enheten kan det vara en bra idé att regelbundet överföra dem till en dator eller till en extern lagringsenhet för att undvika oförutsedda dataförluster. Genom att göra så frigör du också utrymme på enheten. Mer information finns i Hantera filer med en dator.

Note

Det kanske inte går att kopiera, skicka eller överföra upphovsrättsskyddat material. Vissa objekt skickas eventuellt inte om filstorleken är för stor.

Dela ett foto eller videoklipp

1. Hitta och tryck till på det foto eller videoklipp i Album som du vill dela.
    2. Tryck till på skärmen för att visa verktygsfälten och tryck sedan till på Icn sony gallery share.
    3. Tryck till på programmet som du vill använda för att dela fotot och följ sedan anvisningarna för att skicka det.

Använda ett foto som kontaktbild

1. Tryck till på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto, och tryck sedan till på Icn sony key menu > Använd som > Kontaktbild.
    2. Välj en kontakt och redigera fotot efter önskemål.
    3. Tryck till på Spara.

Använda ett foto som bakgrund

1. Tryck till på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto, och tryck sedan till på Icn sony key menu > Använd som > Bakgrund.
    2. Följ anvisningarna på skärmen.

Rotera ett foto

1. Tryck till på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto, och tryck sedan till på Icn sony key menu.
    2. Tryck till på Rotera och välj ett alternativ. Fotot sparas med den nya riktningen.

Radera ett foto eller videoklipp

1. Tryck till på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto, och tryck sedan till på Icn sony menu delete.
    2. Tryck till på Radera.

Arbeta med satser med foton eller videor i Album

1. När du visar miniatyrer av foton och videor i Album rör du vid och håller kvar ett objekt tills det blir markerat.
    2. Tryck på andra objekt som du vill arbeta med så att de blir markerade. Om du vill markera alla objekt trycker du på Icn sony key menu och sedan på Markera allt.
    3. Använd verktygen i verktygsfältet när du arbetar med de markerade objekten.

Analysera foton med ansikten i Album

Du kan analysera alla foton på enheten som innehåller ansikten. När analysfunktionen för foton ha aktiverats fortsätter den att vara aktiv och nya foton analyseras när de läggs till. När du har kört en analys kan du gruppera alla foton på samma person i en mapp.

Aktivera fotoanalysfunktionen

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
    2. Tryck på Album.
    3. Tryck på Icn sony app calendar l och sedan på Ansikten. Alla foton på enheten analyseras och grupperas i mappen med ansikten utan namn.

Ge ett ansikte ett namn

1. Utgå från rutan Ansikten, tryck till på mappen Ansikten utan namn, bläddra till mappen Andra ansikten och välj det ansikte du vill ge ett namn.
    2. Tryck till på Lägg till namn.
    3. Skriv ett namn och tryck sedan till på Klar > Lägg till som ny person.

Redigera ett ansiktsnamn

1. När du visar ett ansikte i helskärmsvy kan du visa verktygsfälten genom att trycka till på skärmen och sedan trycka till på Icn sony key menu > Redigera namntaggar.
    2. Tryck till på OK.
    3. Tryck till på namnet på det ansikte du vill redigera.
    4. Redigera namnet och tryck sedan till på Klar > Lägg till som ny person.