Programinställningar

Vissa appar begär åtkomstbehörighet när du börjar använda dem. Du kan tillåta eller neka åtkomstbehörighet enskilt för varje app, antingen från inställningsmenyn eller från dialogrutan för bekräftelse av åtkomstbehörighet. Kraven för behörighet beror på appens utformning.

Tillåta eller neka behörigheter

Du kan välja om du vill tillåta eller neka behörigheter när dialogrutan visas. Om du har använt en annan Android-version tidigare, kommer de flesta apparna redan ha tilldelats de nödvändiga behörigheterna.

Tillåta en behörighet

1. För att tillåta en behörighet trycker du till på Tillåt.
  2. När dialogrutan visas för andra gången kan du välja Fråga aldrig igen-alternativet om du vill.
  3. En dialogruta förklarar även varför appen behöver behörigheterna och vad specifikt de används till. Tryck till på OK för att stänga den här dialogrutan.

För att neka en behörighet

• För att neka en behörighet, tryck till på Neka när dialogrutan visas.

Tip

Vissa program kan fortfarande användas även om du har nekat behörighet.

Viktiga behörigheter

Vissa behörigheter är obligatoriska för att apparna ska fungera som avsett. I sådana fall visas en dialogruta.

Konfigurera program

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Tryck på Inställningar > Appar > Icn sony menu settings.
  3. Välj ett konfigurationsalternativ, exempelvis Appens behörigheter och välj sedan ett program som du vill konfigurera.

Tillåta viktiga behörigheter

1. För att tillåta en behörighet trycker du på Fortsätt > APPINFO > Behörigheter.
  2. Hitta den viktiga behörigheten du behöver.
  3. Tryck på relevant skjutreglage för att justera behörigheter.

Note

Du kan även hantera behörigheter i Inställningar > Appar. Tryck på en app och ändra behörigheterna som du vill.

Tillåta eller neka automatiska programuppdateringar

Om funktionen för automatisk uppdatering aktiveras, så uppdateras dina program utan att du tillfrågas. Det kan medföra att du inte märker att stora mängder data hämtas. För att undvika potentiellt höga kostnader för dataöverföring kan du inaktivera automatiska uppdateringar eller endast aktivera dem via ‎Wi-Fi‎ -anslutning. Funktionen för automatisk uppdatering behöver inaktiveras i både Play Store™ och What's New (där detta finns) för att undvika automatisk uppdatering av program.

Aktivera eller inaktivera automatiska uppdateringar för alla program i Play Store

1. Gå till Startskärm, tryck på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app market place.
  2. Tryck på Icn sony app calendar l och sedan på Inställningar > Uppdatera program automatiskt.
  3. Välj önskat alternativ.

Aktivera eller inaktivera automatiska uppdateringar för alla program i What’s New

1. Gå till Startskärm, tryck på Icn sony home apptray normal och sedan på Icn sony app whats new.
  2. Tryck på Icn sony app calendar l och sedan på Inställningar > Uppdatera program automatiskt.
  3. Välj önskat alternativ.

Länka appar

Enheten kan bestämma vilken app som ska hantera en viss webblänk som standard. Det betyder att om länken är inställd behöver du inte välja en app varje gång du öppnar en länk. Du kan ändra standardapp när som helst.