Varför behöver jag ett Google-konto?

Din Xperia-enhet från Sony körs på Android-plattformen som utvecklats av Google. En mängd program och tjänster från Google är tillgängliga i enheten när du köper den, exempelvis Gmail™, Google Maps™, YouTube™ och Play Butik. För att få ut som mycket som möjligt av de här tjänsterna behöver du ett Google-konto. Med ett Google-konto kan du exempelvis göra följande:
    • Hämta och installera appar från Google Play™.
    • Synkronisera e-post, kontakter och kalendern med Gmail.
    • Chatta med vänner med programmet Duo™.
    • Synkronisera och bläddra i historik och bokmärken med webbläsaren Google Chrome™.
    • Identifiera dig som en behörig användare efter en programvarureparation med hjälp av Xperia Companion.
    • Leta upp, låsa eller rensa en förlorad eller stulen enhet på distans med Hitta min enhet .

Mer information om Android och Google finns på http://support.google.com.

Det är mycket viktigt att du kommer ihåg användarnamnet och lösenordet till ditt Google-konto, eftersom du i vissa situationer kan vara tvungen att identifiera dig med ditt Google-konto av säkerhetsskäl. Om du misslyckas med att ange användarnamn och lösenord för ditt Google-konto i sådana situationer kommer enheten att låsas. Se dessutom till att ange informationen för det relevanta kontot om du har mer än ett Google-konto.

Konfigurera ett Google-konto i enheten

1. Tryck på Inställningar > Användare > Lägg till användare och sedan på OK.
    2. Följ registreringsguiden för att lägga till en ny användare. Tryck på för att öppna inställningarna för den nya användaren och gästkontot. Du kan även dela din samtals- och SMS-historik.

Du kan även skapa ett Google-konto med hjälp av inställningsguiden när du startar enheten första gången, eller skapa ett konto online senare på https://myaccount.google.com/.

Ta bort ett Google-konto

1. Tryck på Inställningar > Användare.
    2. Tryck på för att välja den användare du vill ta bort.
    3. Tryck på Ta bort användare och tryck sedan för att ta bort.

Om du tar bort ditt Google-konto kommer eventuella säkerhetsfunktioner som är kopplade till ditt Google-konto inte längre att vara tillgängliga.