Dela och hantera foton och videor

Du kan dela foton och videor som du har sparat på enheten. Du kan även hantera foton i satser eller länka foton till kontakter. Genom att regelbundet överföra dina foton och videor till en dator eller extern lagringsenhet kan du frigöra utrymme och undvika oförutsedda dataförluster. Mer information finns i Hantera filer med en dator.

Det kanske inte går att kopiera, skicka eller överföra upphovsrättsskyddat material. Vissa objekt skickas eventuellt inte om filstorleken är för stor.

Dela ett foto eller videoklipp

1. Hitta och tryck till på det foto eller videoklipp i Album som du vill dela.
    2. Tryck på skärmen för att visa verktygsfälten och tryck sedan på Ikon för att dela.
    3. Tryck till på programmet som du vill använda för att dela fotot och följ sedan anvisningarna för att skicka det.

Använda ett foto som kontaktbild

1. Tryck till på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto, och tryck sedan till på Menyikon > Använd som > Kontaktbild.
    2. Välj en kontakt och redigera fotot efter önskemål.
    3. Tryck på Spara.

Använda ett foto som bakgrund

1. Tryck på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto och tryck sedan på Menyikon > Använd som > Bakgrund.
    2. Välj ett alternativ och redigera sedan fotot efter önskemål.
    3. Tryck på Spara.

Rotera ett foto

1. Tryck på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto och tryck sedan på Menyikon.
    2. Tryck på Rotera och välj ett alternativ. Fotot sparas med den nya riktningen.

Radera ett foto eller videoklipp

1. Tryck på skärmen för att öppna verktygsfälten medan du visar ett foto och tryck sedan på Ikon för att ta bort.
    2. Tryck på RADERA.

Arbeta med satser med foton eller videor i Album

1. När du visar miniatyrer av foton och videor i Album rör du vid och håller kvar ett objekt tills det blir markerat.
    2. Tryck på andra objekt som du vill arbeta med så att de blir markerade. Om du vill markera alla objekt trycker du på Menyikon och sedan på Markera allt.
    3. Använd verktygen i verktygsfältet när du arbetar med de markerade objekten.