NFC (närfältskommunikation)

NFC (närfältskommunikation) kan användas för överföring av data till andra enheter, till exempel videoklipp, foton, webbadresser, musikfiler eller kontakter. Du kan även använda NFC för att skanna taggar som ger dig mer information om en produkt eller tjänst samt taggar som aktiverar vissa funktioner på enheten.

NFC är en trådlös teknik med en maximal räckvidd av en centimeter, så enheterna som ska dela data måste hållas nära varandra. Innan du kan använda NFC måste du aktivera NFC-funktionen, och skärmen på enheten måste vara aktiv och upplåst.

Avkänningsområdet för NFC finns på enhetens baksida. Håll enheten mot den andra enheten eller en NFC-läsare så att NFC-avkänningsområdena vidrör varandra.

NFC-avkänningsområde

NFC är kanske inte tillgängligt i alla länder eller områden. I vissa appar kan vissa NFC-funktioner vara aktiverade även när enheten är avstängd. Observera att inte alla enheter har stöd för den här funktionen.

Aktivera eller inaktivera NFC-funktionen

1. Tryck på Inställningar > Mer.
    2. Aktivera eller inaktivera NFC genom att trycka på skjutreglaget.

Dela en kontakt med en annan enhet med NFC

1. Se till att båda enheterna har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Visa kontakterna genom att trycka på Ikon för Kontakter .
    3. Tryck på den kontakt som du vill dela.
    4. Håll din enhet och den mottagande enheten nära varandra så att NFC-områdena för båda enheterna vidrör varandra. När enheterna är anslutna visas en miniatyr av kontakten.
    5. Tryck på miniatyren för att börja överföringen.
    6. När överföringen är klar visas kontaktinformationen på skärmen på den mottagande enheten och sparas även i den mottagande enheten.

Dela en musikfil med en annan enhet genom att använda NFC

1. Se till att både din enhet och den mottagande enheten har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva och olåsta.
    2. Öppna musikappen genom att trycka på Ikon för Musik.
    3. Välj en musikkategori och bläddra fram till låten du vill dela.
    4. Tryck på låten för att spela upp den. Du kan trycka på Ikon för att pausa musik om du vill pausa låten. Överföringen görs oavsett om låten spelas eller är pausad.
    5. Se till att låten visas i helskärmsläge.
    6. Håll din enhet och den mottagande enheten nära varandra så att NFC-områdena för båda enheterna vidrör varandra. När enheterna är anslutna visas en miniatyr av låten.
    7. Tryck på miniatyren för att börja överföringen.
    8. När överföringen är klar sparas musikfilen på den mottagande enheten.
    9. Du kan visa musikfilen genom att trycka dra statusfältet nedåt så att aviseringspanelen öppnas och sedan trycka på Överföringen har slutförts.

Dela foto eller video med en annan enhet med NFC

1. Se till att båda enheterna har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Visa foton och videor på enheten genom att trycka på Album.
    3. Tryck på fotot eller videoklippet som du vill dela.
    4. Håll din enhet och den mottagande enheten nära varandra så att NFC-områdena för båda enheterna vidrör varandra. En miniatyrbild av fotot eller videoklippet visas när enheterna är anslutna.
    5. Tryck på miniatyren för att börja överföringen.
    6. När överföringen är klar visas fotot eller videoklippet på skärmen på den mottagande enheten.
    7. Du kan visa fotot eller videon genom att dra statusfältet nedåt så att aviseringspanelen öppnas och sedan trycka på Överföringen har slutförts.

Dela en webbadress med en annan enhet med NFC

1. Se till att båda enheterna har NFC-funktionen påslagen och att båda skärmarna är aktiva.
    2. Tryck på Ikon för Google Chrome för att öppna webbläsaren.
    3. Läs in den webbsida som du vill dela.
    4. Håll din enhet och den mottagande enheten nära varandra så att NFC-områdena för båda enheterna vidrör varandra. När enheterna är anslutna visas en miniatyr av webbsidan.
    5. Tryck på miniatyren för att börja överföringen.
    6. När överföringen är klar visas webbsidan på skärmen på den mottagande enheten.

Skanna NFC-etiketter

Du kan skanna olika typer av NFC-etiketter med enheten och på så sätt få extra information, till exempel webbadresser. Du kan till exempel skanna etiketter på affischer, reklamtavlor eller bredvid en produkt i en butik.

Skanna en NFC-tagg

1. Se till att din enhet har NFC-funktionen påslagen och att skärmen är aktiv och upplåst.
    2. Håll enheten över taggen så att NFC-avkänningsområdet vidrör den. Din enhet skannar taggen och visar det insamlade innehållet. Tryck på innehållet i taggen för att öppna den.

Ansluta till en NFC-kompatibel enhet

Du kan ansluta enheten till andra NFC-kompatibla enheter tillverkade av Sony, t.ex. högtalare eller hörlurar. Se användarhandboken för den kompatibla enheten när du ska upprätta den här sortens anslutning.

Du kan behöva ha ‎Wi-Fi eller Bluetooth aktiverat på båda enheter för att anslutningen ska fungera.