Trådlös Bluetooth®-teknik

Använd Bluetooth®-funktionen för att skicka filer till andra Bluetooth®-kompatibla enheter eller för att ansluta till handsfree-tillbehör.Bluetooth®-anslutningar fungerar bättre inom ett 10 meters område, utan att stora föremål finns emellan. I vissa fall måste du para din enhet manuellt med andra Bluetooth®-enheter.

Note

Interoperabilitet och kompatibilitet bland Bluetooth®-enheter kan variera.

Aktivera Bluetooth®-funktionen och göra enheten synlig

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar.
  3. Tryck till på AV/PÅ-knappen bredvid Bluetooth så att Bluetooth®-funktionen aktiveras.
  4. Tryck till på Bluetooth. Din enhet och en lista över tillgängliga Bluetooth®-enheter visas.
  5. Tryck till på enhetens namn för att göra enheten synlig för andra Bluetooth®-enheter.

Anpassa enhetens synlighetstid för andra Bluetooth®-enheter

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Bluetooth.
  3. Tryck till på Icn sony key menu och välj Tidsgräns för synlighet.
  4. Välj ett alternativ.

Ge namn åt din enhet

Du kan ge enheten ett namn. Detta namn visas för andra enheter när du har startat Bluetooth®-funktionen och enheten är inställd som synlig.

Ge enheten ett namn

1. Kontrollera att du har aktiverat Bluetooth®-funktionen.
  2. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  3. Hitta och tryck till på Inställningar > Bluetooth.
  4. Tryck till på Icn sony key menu och välj Byt namn på mobilen.
  5. Skriv in ett namn på enheten.
  6. Tryck till på Byt namn.

Parkoppla med en annan Bluetooth®-enhet

När du parkopplar enheten med en annan enhet kan du exempelvis ansluta enheten till ett Bluetooth®-headset eller en Bluetooth®-bilsats och använda de andra enheterna för att dela musik.

När du parkopplar enheten med en annan Bluetooth®-enhet lagras parkopplingen i enhetens minne. När du parkopplar enheten med en Bluetooth®-enhet kanske du måste ange ett lösenord. Enheten kommer automatiskt att försöka använda det generella lösenordet 0000. Om det inte fungerar kan du läsa i användarhandboken för din Bluetooth®-enhet om hur du får tag i lösenordet till enheten. Du behöver inte ange lösenordet nästa gång du vill ansluta till en tidigare parkopplad Bluetooth®-enhet.

Note

En del Bluetooth®-enheter, till exempel de flesta Bluetooth®-headset, kräver att du först kopplar och ansluter med en annan enhet.

Note

Du kan koppla din enhet till flera Bluetooth®-enheter men du kan bara ansluta till en Bluetooth®-profil åt gången.

Parkoppla enheten med en annan Bluetooth®-enhet

1. Se till att den enhet du vill parkoppla har Bluetooth®-funktionen aktiverad och är synlig för andra Bluetooth®-enheter.
  2. Gå till din enhets Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  3. Leta upp och tryck på Inställningar > Bluetooth .
  4. Dra skjutreglaget bredvid Bluetooth för att sätta på Bluetooth®-funktionen. En lista över tillgängliga Bluetooth®-enheter visas.
  5. Tryck till på den Bluetooth®-enhet du vill parkoppla.
  6. Skriv in en sifferkod om det behövs, eller bekräfta sifferkoden på båda enheterna.

Ansluta enheten till en annan Bluetooth®-enhet

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Bluetooth.
  3. Tryck till på den Bluetooth®-enhet du vill ansluta till.

Ta bort parkoppling med en Bluetooth®-enhet

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Bluetooth.
  3. Under Parkopplade enheter trycker du till på Icn sony menu settings bredvid namnet på den enhet vars parkoppling du vill ta bort.
  4. Tryck till på Ta bort parkoppling.

Skicka och ta emot objekt med Bluetooth®-teknik

Använd Bluetooth®-teknik till att dela objekt med andra Bluetooth®-kompatibla enheter så som telefoner eller datorer. Du kan skicka och ta emot följande typer av objekt:
  • Foton och videoklipp
  • Musik och andra ljudfiler
  • Webbsidor

Skicka objekt via Bluetooth™

1. Mottagande enhet: Kontrollera att Bluetooth™-enheten som du vill skicka objektet till har startat Bluetooth™ och är synlig för andra Bluetooth™-enheter.
  2. I sändningsenheten öppnar du programmet som innehåller det objekt du vill skicka och bläddrar fram till objektet.
  3. Beroende på vilket program och objekt du vill skicka kanske du exempelvis måste röra vid och hålla objektet, öppna objektet eller trycka på Icn sony key menu . Det kan finnas andra sätt att skicka ett objekt.
  4. Välj menyalternativet att dela eller skicka.
  5. På den meny som visas väljer du Bluetooth.
  6. Starta Bluetooth™ om du uppmanas att göra detta.
  7. Tryck till på namnet på den mottagande enheten.
  8. Mottagande enhet: Om du tillfrågas, godkänn anslutningen.
  9. Om du tillfrågas, skriv in samma sifferkod på båda enheter, eller bekräfta den sifferkod som föreslås.
  10. Mottagande enhet: Godkänn inkommande objekt. Dra statusfältet nedåt för att öppna aviseringen om det behövs.

Ta emot objekt via Bluetooth®

1. Kontrollera att Bluetooth®-funktionen är aktiverad och att enheten är synlig för andra Bluetooth®-enheter.
  2. Sändningsenheten börjar nu skicka data till enheten.
  3. Om du uppmanas att göra det anger du samma lösenord för båda enheterna eller bekräftar det föreslagna lösenordet.
  4. När du meddelas om en inkommande fil till enheten drar du statusfältet nedåt och trycker till på aviseringen för att acceptera filöverföringen.
  5. Tryck till på Godkänn för att starta filöverföringen.
  6. Om du vill visa förloppet för överföringen drar du statusfältet nedåt.
  7. Om du vill öppna ett mottaget objekt drar du statusfältet nedåt och trycker till på den relevanta aviseringen.

Visa filer som du har tagit emot med Bluetooth®

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Bluetooth.
  3. Tryck till på Icn sony key menu och välj Visa mottagna filer.