Enheten verkar inte laddas

Om batteriet är tomt kan det ta upp till 30 minuter innan enheten reagerar på laddningen. Under den tiden kan skärmen vara helt svart och ingen laddningsikon visas. Observera även att det kan ta upp till fyra timmar för ett urladdat batteri att laddas fullt.

• Prova med dessa åtgärder för att ta reda på om problemet beror på laddaren:
      • Kontrollera att du använder en Sony-laddare som är avsedd för din enhet.

• Ladda din Xperia™-enhet med en vanlig Sony-laddare ansluten till ett vägguttag. Din Xperia™-enhet laddas långsammare om du använder en dator och en USB-kabel.

• Dra ur USB-kabeln från Xperia™-enheten och sätt i den igen i mikro-USB-porten på enheten. Se till att laddningskabeln är korrekt ansluten till mikro-USB-porten på enheten och att inga eventuella skyddsfodral är i vägen. Kontrollera att laddaren är korrekt ansluten till ett vägguttag med en fungerande strömkälla.

• Se till att laddningsporten är fri från ludd, damm och fukt. En blockerad port kan förhindra att USB-kontakten får ordentlig kontakt vilket påverkar laddningen. Se till att USB-porten är helt torr och ta försiktigt bort ludd eller damm med exempelvis en tandpetare i trä eller plast, eller en tandborste.

• Prova att ladda Xperia™-enheten genom att ansluta en annan USB-kabel till datorns USB-port. Om enheten börjar laddas kan det var ett tecken på att laddaren är trasig. Byt till en Sony-laddare som är avsedd för din enhet.

• Stäng av enheten och starta den igen. Genom att göra det avslutas alla appar som körs och du frigör minne. Det kan ibland automatiskt lösa problemet.

• Du kan tvinga enheten att starta om eller stänga av om den hänger sig eller inte startar som den ska. Inga inställningar eller personliga data raderas vid en tvingad omstart.

Tvinga fram avstängning av enheten

1. Ta bort luckan på baksidan.
      2. Tryck på OFF-knappen med en pennspets eller liknande föremål.

Använd inte vassa föremål som kan skada OFF-knappen.

Kontrollera att batteriet har laddats i minst 30 minuter innan du använder enheten för första gången.

1. Tryck på strömknappen och håll den intryckt tills enheten vibrerar.
      2. Vänta en stund medan enheten startar.
    • Om det inte går att genomföra en tvingad omstart bör du prova tvåminutersproceduren för omstart.

Tvinga fram en tvåminuters omstart

1. Ta bort bakstycket.
      2. Håll AV-knappen intryckt i 120 sekunder med en pennspets eller liknande föremål (ignorera vibrationer) och släpp sedan AV-knappen.
      3. Ladda enheten tills en laddningsikon visas på skärmen.
      4. Starta Xperia™-enheten.

Använd inte vassa föremål som kan skada AV-knappen.

• Uppdatera enheten för att säkerställa att du har bästa prestanda och de senaste förbättringarna.

Läs mer om hur du uppdaterar och hittar den senaste programvaruversionen.
    • Använd programmet Xperia™ Companion och återställ enheten med en programvarureparation. Tänk på att alla data raderas från enheten när du utför en reparation av programvaran. Innehåll som du har sparat på ett externt SD-kort, t.ex. foton, videor och musik, raderas inte.

Säkerhetskopiera data med hjälp av en dator

1. Kontrollera att Xperia™ Companion för Windows eller Mac OS är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Anslut enheten till datorn med en USB-kabel.
      3. Dator: Starta Xperia™ Companion. Efter en stund känner datorn av enheten.
      4. Välj Säkerhetskopiering på startskärmen.
      5. Följ anvisningarna på skärmen för att säkerhetskopiera data från enheten.

Innan du påbörjar programvarureparationen tar du reda på dina inloggningsuppgifter till Google™. Beroende på säkerhetsinställningarna kan du behöva ange dem när du vill starta enheten efter programvarureparationen.

1. Kontrollera att Xperia™ Companion för Windows eller Mac OS är installerat på din PC eller Mac®.
      2. Starta Xperia™ Companion på datorn och tryck på Reparation av programvara på startskärmen.
      3. Följ anvisningarna på skärmen för att installera om programvaran och slutföra reparationen.