Inställningar för videokamera

Justera inställningarna för videokameran

1. Aktivera kameran.
    2. Tryck till på en av inställningsikonerna på skärmen.
    3. Tryck till på Icn sony key menu för att visa alla inställningar.
    4. Välj den inställning du vill justera och utför dina ändringar.

Inställningar för videokamera – översikt

Videoupplösning

Justera videoupplösningen för olika format.

Full HD
    1920×1080(16:9)
    Full HD-format (Full High Definition) med bildformatet 16:9.
    HD
    1280×720(16:9)
    HD-format (High Definition) med bildformatet 16:9.
    VGA
    640×480(4:3)
    VGA-format med bildformatet 4:3.
    MMS
    Spela in videor som är lämpliga att skicka som MMS. Inspelningstiden för det här videoformatet är begränsad för att videofiler ska få plats i ett MMS.

Note

Inställningarna är bara tillgängliga i fotoläget Manuellt.

Självutlösare

Med hjälp av självutlösaren kan du spela in ett videoklipp utan att hålla i enheten. Används för att spela in videoklipp av grupper så att alla kan vara med. Du kan också använda självutlösaren för att undvika kameraskakningar under videoinspelningen.

På (10 sekunder)
    Ange en 10-sekundersfördröjning från det att du trycker till på kameraskärmen tills videoklippet börjar spelas in.
    På (2 sekunder)
    Ange en 2-sekundersfördröjning från det att du trycker till på kameraskärmen tills videoklippet börjar spelas in.
    Av
    Videoklippet börjar spelas in så snart du trycker till på kameraskärmen.

Smile Shutter™(video)

Använd funktionen Smile Shutter™ för att avgöra vilken typ av leende kameran reagerar på innan du spelar in en video.

Fokusläge

Fokusinställningen styr vilken del av ett videoklipp som ska vara i skärpa. När kontinuerligt autofokus är på justerar kameran fokus kontinuerligt så att området inom den vita fokusramen förblir i skärpa.

Enkel autofokus
    Kameran fokuserar automatiskt på det valda motivet. Kontinuerligt autofokus är på.
    Ansiktsavkänning
    Kameran känner automatiskt av upp till fem mänskliga ansikten. Ansiktena visas med ramar på skärmen. Kameran fokuserar automatiskt på det närmaste ansiktet. Du kan också välja ett ansikte att fokusera på genom att trycka till på det på skärmen. När du trycker till på kameraskärmen visar en gul ram vilket ansikte som valts och är i fokus. Ansiktsavkänning kan inte användas med alla motivtyper. Kontinuerligt autofokus är på.
    Objektspårning.
    När du väljer ett objekt genom att röra vid det i sökaren följer kameran det åt dig.

Note

Inställningen är bara tillgänglig i fotoläget Manuellt.

Mätning

Den här funktionen mäter mängden ljus som träffar den bild du vill ta och fastställer automatiskt en välbalanserad exponering.

Mitten
    Justerar exponeringen till mitten av bilden.
    Medel
    Beräknar exponeringen efter mängden ljus som träffar hela bilden.
    Spot
    Justerar exponeringen på en liten del av bilden du vill ta.

Note

Inställningen är bara tillgänglig i fotoläget Manuellt.

Videostabiliseraren

Det kan vara svårt att hålla enheten stadigt under en videoinspelning. Med hjälp av stabilisatorn kan du kompensera små handrörelser.

Mikrofon

Välj om ljud från omgivningen ska höras när du spelar in videoklipp.

Förhandsgranska

Du kan välja att förhandsgranska videor direkt efter det att du har spelat in dem.

En förhandsgranskning visas precis efter att du spelat in en video.
    Redigera
    Videon öppnas för redigering när du har spelare in den.
    Av
    Videon sparas efter att du spelade in den, och ingen förhandsgranskning visas.

Blixt

Använd blixtlampan för att spela in videoklipp i dåliga ljusförhållanden eller i motljus. Videoblixtikonen Icn sony camera photo light är endast tillgänglig på videokarmeraskärmen. Observera att videokvaliteten ibland blir bättre utan lampa även om ljusförhållandena är dåliga.

Icn sony camera photo light
    Icn sony camera quick settings photo light off Av

Scenval

Med funktionen Scenval kan du snabbt ställa in kameran för vanliga situationer med hjälp av förprogrammerade videoscener. Kameran säkerställer bästa möjliga videokvalitet med ett antal förinställningar som är anpassade till den valda scenen.

Icn sony cam cap mode scene selection Av
    Funktionen Scenval är avstängd och det går att spela in videoklipp manuellt.
    Icn sony camera scene softsnap Mjuka motiv
    Använd till att spela in videor mot mjuk bakgrund.
    Icn sony camera scene landscape Liggande
    Används för videoklipp av landskap. Kameran fokuserar på motiv på långt håll.
    Icn sony camera scene night scene Mörkerläge
    Med mörkerläge aktiverat ökar ljuskänsligheten. Används i svagt upplysta miljöer. Inspelningar av föremål i rörelse kan bli suddiga. Håll handen stilla eller använd ett stöd. Stäng av mörkerläget när ljusförhållandena är bra så blir videokvaliteten bättre.
    Icn sony camera scene beach snow Strand
    Använd för videor av scener vid vatten.
    Icn sony cam scene snow Snö
    Används i ljusa miljöer för att undvika överexponerade videoklipp.
    Icn sony camera scene sport Sport
    Används för inspelningar av objekt i rörelse. Den korta exponeringstiden minimerar risken för rörelseoskärpa.
    Icn sony camera scene party Fest
    Används för inspelningar inomhus i svagt upplysta miljöer. Detta motiv fångar upp bakgrundsljus eller levande ljus inomhus. Inspelningar av föremål i rörelse kan bli suddiga. Håll handen stilla eller använd ett stöd.

Note

Inställningen är bara tillgänglig i fotoläget Manuellt.