Minne och lagring

Din enhet har olika typer av minnes- och lagringsalternativ.

• Det interna lagringsutrymmet är ungefär 4.8 GB och används för att lagra hämtat eller överfört innehåll samt personliga inställningar och data. Några exempel på data som sparas i det interna lagringsutrymmet är larm-, volym- och språkinställningar, e-post, bokmärken, kalenderhändelser, foton, videor och musik.
  • Du kan använda ett flyttbart minneskort med en lagringskapacitet på upp till 32 GB om du vill få mer lagringsutrymme. Mediafiler och en del appar (och deras data) kan flyttas till denna typ av minneskort för att frigöra internt lagringsutrymme. En del appar, till exempel kameraappen, kan spara data direkt på ett minneskort.
  • Det dynamiska minnet (RAM) är ungefär 1 GB och kan inte användas för lagring. RAM används för att hantera program som körs och operativsystemet.

Note

Du kan behöva köpa ett separat minneskort.

Tip

Läs mer om minnesanvändning i Android-enheter genom att hämta rapporten för din enhet i Supportdokument.

Förbättra minnesprestanda

Enhetens minne kan bli fullt till följd av normal användning. Om enheten börjar bli långsammare eller om program plötsligt stängs av bör du överväga följande:

• Ha alltid mer än 250 MB ledigt internt lagringsutrymme och mer än 100 MB ledigt RAM.
  • Stäng öppna program som du inte använder.
  • Rensa cacheminnet för alla program.
  • Avinstallera hämtade program som du inte använder.
  • Flytta program till minneskortet om det interna lagringsutrymmet är fullt.
  • Överför foton, videor och musik från det interna minnet till minneskortet.
  • Om enheten inte kan läsa innehåll på minneskortet kan du behöva formatera det. Tänk på att allt innehåll på minneskortet raderas när du formaterar det.

Visa minnesstatus

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal .
  2. Leta reda på och tryck till på Inställningar > Lagring.

Visa mängden ledigt och använt RAM

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta reda på och tryck till på Inställningar > Appar > Körs.

Rensa cacheminnet för alla program

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta reda på och tryck till på Inställningar > Lagring.
  3. Tryck till på Cachelagrade data > OK.

Note

När du rensar cacheminnet förlorar du inte någon viktig information eller inställningar.

Överföra mediefiler till minneskortet

1. Kontrollera att det sitter ett minneskort i enheten.
  2. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  3. Leta reda på och tryck till på Inställningar > Lagring > Överför data till SD-kortet.
  4. Markera de filtyper som du vill överföra till minneskortet.
  5. Tryck till på Överför.

Flytta appar till minneskortet

1. Gå till Startskärm och tryck på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta upp och tryck på Inställningar > Appar.
  3. Välj den app som du vill flytta och tryck sedan på Flytta till SD-kort.

Note

En del appar går inte att flytta till minneskortet.

Stoppa program och tjänster som körs

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Leta reda på och tryck till på Inställningar > Appar > Körs.
  3. Välj ett program eller en tjänst och tryck sedan till på Stoppa.

Formatera minneskortet

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Lagring > Radera SD-kort.
  3. Bekräfta genom att trycka till på Radera SD-kort > Radera allt

Note

Allt innehåll på minneskortet raderas när du formaterar det. Se till att du säkerhetskopierar alla data du vill spara innan du formaterar minneskortet. Säkerhetskopiera ditt innehåll genom att exempelvis kopiera det till en dator. Mer information finns i Hantera filer med en dator .