Hantering av batteri och ström

Din enhet har ett inbyggt batteri. Du kan kontrollera batterikonsumtionen och se vilka program som använder mest ström. Du kan även visa hur mycket tid är kvar innan batteriet tar slut. Beräknad batteritid baseras på det senaste användningsmönstret.

För att få batteriet att räcka längre kan du använda ett eller flera energibesparingslägen, t.ex. STAMINA-läget, Lågt batteri-läget, Platsbaserad ‎Wi-Fi®‎ samt läget för köbakgrundsdata. Varje läge har en särskild egenskap och styr flera energibesparande funktioner på enheten.

Visa vilka program som använder mest ström

1. Tryck till på Icn sony home apptray normalStartskärm.
  2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Strömhantering > Batterianvändning.

Visa beräknad batteritid

1. Tryck till på Icn sony home apptray normalStartskärm.
  2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Strömhantering.

Förläng batteritiden genom att använda STAMINA-läget

Använd STAMINA-läget för att automatiskt förlänga batteritiden när batteriet når en viss laddningsnivå. Funktionen för förlängt vänteläge känner av när skärmen inte är aktiv och kan automatiskt inaktivera ‎Wi-Fi®‎ och mobildata. De flesta programmen blir då inaktiva. När skärmen blir aktiv igen börjar enheten fungera normalt och alla inaktiverade funktioner återupptas. Du kan utesluta en del program och tjänster så att de inte pausas i STAMINA-läge.

STAMINA-läget har också en funktion som begränsar maskinvarans prestanda när du använder enheten för att spara ännu mer ström. När den här funktionen är aktiverad fungerar enheten ändå normalt.

Aktivera STAMINA-läget

1. Tryck till på Icn sony home apptray normalStartskärm.
  2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Strömhantering.
  3. Dra reglaget bredvid STAMINA-läge åt höger och tryck sedan till på Aktivera, om alternativet visas. Icn sony stamina on visas i statusfältet när batteriet når angiven nivå.

Välja när STAMINA-läget ska aktiveras

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Strömhantering > STAMINA-läge > Aktivering.
  3. Dra skjutreglaget för att anpassa vid vilken batterinivå du vill aktivera STAMINA-läget.
  4. Tryck till på OK.

Tip

Icn sony stamina on visas i statusfältet när batteriet når den nivå du har angett.

Aktivera förlängt vänteläge

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Strömhantering och tryck sedan till på STAMINA-läge.
  3. Markera kryssrutan Utökad standby om den inte redan är markerad och tryck sedan till på Aktivera om frågan visas.

Välja vilka program som ska köras i STAMINA-läge

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Strömhantering och tryck sedan till på STAMINA-läge.
  3. Se till att kryssrutan Utökad standby är markerad och tryck sedan till på Appar aktiva i standby > Lägg till appar.
  4. Bläddra åt vänster eller höger för att lägga till eller ta bort program och tjänster.
  5. Tryck till på Klar när du är klar.

Begränsa maskinvaruprestanda

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Strömhantering, tryck sedan till på STAMINA-läge.
  3. Markera kryssrutan Utökad användning och tryck sedan till på Aktivera om alternativet visas.

Note

Om du märker att prestanda sänks markant när den här funktionen är aktiverad kan du inaktivera den genom att avmarkera kryssrutan Utökad användning.

Förbättra batteritiden med användning av Lågt batteri-läget

Använd Låg batterinivå-funktionen för att automatiskt börja spara energi när batteriet når en viss laddningsnivå. Du kan ställa in och justera den här laddningsnivån efter önskemål. Du kan även välja vilka funktioner som ska förbli aktiva, t.ex. mobil datatrafik, ‎Wi-Fi®‎ eller autosynkronisering.

Aktivera Lågt batteri-läget

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Strömhantering.
  3. Dra skjutreglaget bredvid Låg batterinivå åt höger.
  4. Tryck till på Aktivera om alternativet visas. Icn sony lbm on visas i statusfältet när batteriet når den laddningsnivå du har angett.

Ändra inställningarna för Lågt batteri-läget

1. Utgå från din Startskärm och tryck till på Icn sony home apptray normal.
  2. Hitta och tryck till på Inställningar > Strömhantering.
  3. Se till att Låg batterinivå är aktiverat och tryck sedan till på Låg batterinivå.
  4. Ändra inställningarna, till exempel kan du justera batterinivån.

Förbättra batteritiden med platsbaserad ‎Wi-Fi®‎

Funktionen Platsbaserad Wi-Fi ställer in enheten så att den endast aktiverar funktionen ‎Wi-Fi®‎ när den kommer inom räckvidden för ett sparat ‎Wi-Fi®‎-nätverk. På det här sättet sparar du batterienergi men kan fortfarande utnyttja automatiska ‎Wi-Fi®‎-anslutningar.

Aktivera den platsbaserade ‎Wi-Fi®‎-funktionen

1. Tryck till på Icn sony home apptray normalStartskärm.
  2. Leta reda och tryck till på Inställningar > Strömhantering.
  3. Dra skjutreglaget bredvid Platsbaserad Wi-Fi åt höger.