Allmänna kamerainställningar

Översikt över inställningar för kameraläge

Icn sony camera superior auto Bättre autojustering
Optimera dina inställningar efter valfritt motiv.
Icn sony camera mode manual Manuellt
Justera kamerainställningar manuellt.
Icn sony camera defocus Oskarp bakgrund
Gör bakgrunden på fotona suddig för att få motivet att se skarpare ut i jämförelse.
Icn sony camera ar effect AR-effekt
Ta foton med virtuella motiv och figurer.
Icn sony camera picture effect Kreativ effekt
Tillämpa effekter på foton eller videor.
Icn sony camera time shift Timeshift burst
Hitta det bästa fotot i en sekvenstagning med bilder.
Icn sony camera social cast Social live
Skicka live-video till Facebook™.
Icn sony sweep panorama Svepande panorering
Använd den här inställningen om du vill ta panoramafoton med vidvinkel. Tryck bara till på skärmen och flytta kameran stadigt från en sida till den andra.
Porträtteffekter
Ta foton med porträttstilar i realtid.

Info-eye™

Info-eye™-programmet hjälper dig söka efter information om saker omkring dig med användning av kamerasökaren. Exempelvis kan du ta ett foto av ett landmärke och ta emot information om det direkt på skärmen. Eller så kan du ta ett foto av en bok eller skanna en QR Code för att få bakgrundsinformation omedelbart.

Note

Info-eye™ känner endast igen utvalda landmärken eller föremål.

AR-effekt

Du kan tillämpa förstärkt verklighet på dina foton för att göra dem lite roligare. Med den här inställningen kan du integrera 3D-scener i dina foton medan du tar dem. Välj önskat motiv och justera positionen i sökaren.

Timeshift burst

Kameran tar en sekvens med 61 foton på två sekunder – en sekund före och en sekund efter du trycker på kameraknappen. Så du kan gå tillbaka och hitta den perfekta bilden.

Använda Timeshift burst

1. Aktivera kameran.
  2. Tryck till på Icn sony camera superior auto och välj Icn sony camera time shift.
  3. Om du vill ta ett foto, tryck ned kameraknappen fullständigt och släpp upp den. Tagna foton visas i miniatyrvy.
  4. Bläddra genom miniatyrbilderna och välj det foto du vill spara, och tryck sedan till på Icn sony camera timeshift save.

Social live

Social live är ett bildtagningsläge som gör det möjligt att streama live-video till din Facebook™-sida. Du behöver bara en aktiv internetanslutning och vara inloggad på Facebook™. Videoklipp kan vara upp till 10 minuter långa.

Sända live-video med Social live

1. Aktivera kameran.
  2. Tryck till på Icn sony camera superior auto och välj Icn sony camera social cast.
  3. Logga in på ditt Facebook™-konto.
  4. Tryck till på Icn sony gingerbread cam start recording för att påbörja sändningen.
  5. Ta ett foto under sändningen genom att trycka till på Icn sony camera onscreen lock button.
  6. Tryck till på Icn sony gingerbread cam stop recording om du vill stoppa sändningen.

Snabbstart

Använd snabbstartsinställningarna och starta kameran när skärmen är låst.

Starta endast
När du dragit Icn sony camera cap mode normal uppåt startas huvudkameran från energisparläge.
Starta och ta bild
När du dragit Icn sony camera cap mode normal uppåt startas stillbildskameran från energisparläge och ett foto tas.
Starta och spela in video
När du dragit Icn sony camera cap mode normal uppåt startas videokameran från energisparläge och inspelningen startar.
Av

Geotagga

Märk foton med information om var de togs.

Pekläge

Identifiera ett fokusområde och rör sedan kameraskärmen med fingret. Fotot tas så fort du släpper med fingret.

Slutarljud

Välj att slå på eller stänga av slutarljudet medan du spelar in ett videoklipp.

Datalagring

Du kan välja att spara dina data antingen på ett flyttbart SD-kort eller på enhetens internminne.

Internminne
Foton och videoklipp sparas på minnet i enheten.
SD-kort
Foton och videoklipp sparas på SD-kortet.

Vitbalans

Den här funktionen justerar färgbalansen i enlighet med ljusförhållandena. Ikonen för vitbalansinställningen Icn sony cam white balance main visas på kameraskärmen.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
Justerar färgbalansen automatiskt efter ljusförhållandena.
Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Glödlampa
Justerar färgbalansen för varma ljusförhållanden, till exempel under glödlampor.
Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Lysrör
Justerar färgbalansen för lysrörsbelysning.
Icn sony camera advanced settings white balance daylight Dagsljus
Justerar färgbalansen för soliga miljöer utomhus.
Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Molnigt
Justerar färgbalansen för molniga förhållanden.

Note

Inställningen är bara tillgänglig i fotoläget Manuellt.