Ansluta till trådlösa nät

Visa alla ämnen

Med hjälp av Wi-Fi®-teknik kan du ansluta trådlöst till Internet med telefonen. Då kan du surfa på webben och få lägre samtals- och datakostnader.

Om ditt företag eller din organisation har ett VPN (virtuellt privat nätverk), kan du ansluta till detta nätverk med telefonen. Du kan använda ett VPN för att få åtkomst till intranät och andra interna tjänster på ditt företag.

Wi-Fi®

Med hjälp av Wi-Fi®-teknik kan du ansluta trådlöst till Internet med telefonen. Om du vill ansluta till Internet med en Wi-Fi®-anslutning måste du först identifiera och ansluta till ett tillgängligt Wi-Fi®-nätverk. Wi-Fi®-nätverkets signalstyrka beror på var telefonen befinner sig. Om du flyttar dig närmare kopplingspunkten för Wi-Fi®-nätverket kan signalstyrkan öka.

Använda Wi-Fi®

1. Tryck till på Startskärm på Icn sony home apptray normal.
    2. Hitta och tryck till på Inställningar.
    3. Tryck till på AV bredvid Wi-Fi så att AV ändras till . Telefonen söker efter tillgängliga Wi-Fi®-nätverk.
    NoteDet kan ta några sekunder innan Wi-Fi® aktiveras.

Ansluta till ett Wi-Fi®-nätverk

1. Tryck till på Icn sony home apptray normal på Startskärm.
    2. Hitta och tryck till på Inställningar.
    3. Kontrollera att Wi-Fi®-funktionen är aktiverad. Tryck till på Wi-Fi.
    4. Tillgängliga Wi-Fi®-nätverk visas. De tillgängliga nätverken kan vara öppna eller skyddade. Öppna nätverk anges av Icn sony stat sys wifi signal 4 och skyddade nätverk anges av Icn sony stat sys wifi lock bredvid Wi-Fi®-nätverksnamnet.
    5. Tryck till på ett Wi-Fi®-nätverk för att ansluta till det. Om du försöker ansluta till ett skyddat Wi-Fi®-nätverk blir du tillfrågad om lösenordet. Icn sony stat sys wifi signal 4 visas i statusfältet när du är ansluten.
    NoteTelefonen kommer ihåg Wi-Fi®-nätverk som du ansluter till. Nästa gång du kommer inom räckvidden för ett Wi-Fi®-nätverk som du tidigare har anslutit till, ansluts telefonen automatiskt till det nätverket.
    NotePå vissa platser kan det bli nödvändigt att logga in via en webbsida i öppna Wi-Fi®-nätverk för att få åtkomst till nätet. Kontakta relevant Wi-Fi®-nätverksadministratör för mer information.

Ansluta till ett annat Wi-Fi®-nätverk

1. Tryck till på Startskärm på Icn sony home apptray normal.
    2. Hitta och tryck till på Inställningar > Wi-Fi. Identifierade Wi-Fi®-nätverk visas.
    3. Tryck till på ett annat Wi-Fi®-nätverk för att ansluta till det.

Söka efter Wi-Fi®-nätverk manuellt

1. Tryck till på Startskärm på Icn sony home apptray normal.
    2. Hitta och tryck till på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Tryck till på Skanna. Telefonen söker efter Wi-Fi® -nätverk och visar tillgängliga nätverk i en lista.
    4. Tryck till på ett Wi-Fi®-nätverk i listan för att ansluta till det.

Lägga till ett Wi-Fi®-nätverk manuellt

1. Tryck till på Icn sony home apptray normal på Startskärm.
    2. Hitta och tryck till på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Tryck till på Lägg till nätverk.
    4. Ange Nätverks-SSID för nätverket.
    5. Tryck till på fältet Säkerhet för att välja en säkerhetstyp.
    6. Skriv in ett lösenord om det behövs.
    7. Tryck till på Spara.
    NoteKontakta Wi-Fi®-nätverksadministratören om du behöver namn och lösenord för Network SSID.

Avancerade Wi-Fi®-inställningar

Innan du lägger till ett Wi-Fi®-nätverk manuellt måste du aktivera inställningarna för Wi-Fi® i din telefon.

Wi-Fi®-nätverksstatus

Telefonen visar status för det Wi-Fi®-nätverk du är ansluten till eller för Wi-Fi®-nätverk som finns tillgängliga i din omgivning. Du kan också välja att låta telefonen meddela när ett öppet Wi-Fi®-nätverk identifieras.

Aktivera aviseringar i Wi-Fi®-nätverk
    1. Starta Wi-Fi® om det inte redan är på.
    2. Tryck till på Startskärm på Icn sony home apptray normal.
    3. Hitta och tryck till på Inställningar > Wi-Fi.
    4. Tryck på Icn sony 11ni and menu k90.
    5. Tryck till på Avancerat.
    6. Markera kryssrutan Nätverksmeddelande.

Visa detaljerad information om ett anslutet Wi-Fi®-nätverk

1. Tryck till på Icn sony home apptray normal på Startskärm.
    2. Hitta och tryck till på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Tryck till på det Wi-Fi®-nätverk du för tillfället är ansluten till. Detaljerad nätverksinformation visas.

Vilolägespolicy för Wi-Fi®

Genom att lägga till en vilolägespolicy för Wi-Fi® kan du ange när telefonen ska växla från Wi-Fi till mobila data.

NoteOm du inte är ansluten till ett Wi-Fi®-nätverk använder telefonen en mobil dataanslutning för att komma åt Internet (om du har konfigurerat och aktiverat en mobil dataanslutning på telefonen).
    Lägga till en vilolägespolicy för Wi-Fi®
    1. Tryck till på Icn sony home apptray normal på Startskärm.
    2. Hitta och tryck till på Inställningar > Wi-Fi.
    3. Tryck på Icn sony 11ni and menu k90.
    4. Tryck till på Avancerad.
    5. Tryck till på Behåll Wi-Fi vid viloläge.
    6. Välj ett alternativ.