Använda enheter med dubbla SIM-kort

Om du använder en enhet med dubbla SIM-kort kan den användas med antingen ett eller två SIM-kort isatta. Inkommande kommunikation kan tas emot av båda SIM-korten och du kan välja från vilket nummer du vill att utgående kommunikation ska ske. Innan du börjar använda flera SIM-kort måste du aktivera dem och välja vilket SIM-kort som ska hantera datatrafiken.

Du kan vidarekoppla samtal som kommer in på SIM-kort 1 till SIM-kort 2 om SIM-kort 1 inte går att nå, och tvärtom. Den här funktionen kallas Nåbarhet med dubbla SIM. Den måste aktiveras manuellt. Se Vidarekoppla samtal.

Aktivera eller inaktivera användning av dubbla SIM-kort

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Avancerat > Dubbelt SIM-kort.
    2. Tryck på reglagen SIM1 och SIM2 för att aktivera eller inaktivera SIM-korten.

Byta namn på ett SIM-kort

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Avancerat > Dubbelt SIM-kort.
    2. Välj ett SIM-kort och ange ett nytt namn på det.
    3. Tryck på OK.

Välja vilket SIM-kort som ska hantera datatrafik

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Avancerat > Dubbelt SIM-kort > Mobildata.
    2. Välj det SIM-kort som du vill använda för datatrafik.