Läsa och skicka meddelanden

I appen Meddelanden visas dina meddelanden som konversationer, vilket innebär att alla meddelanden till och från en viss person grupperas ihop.

OBS!

Antalet tecken som du kan skicka i ett textmeddelande varierar beroende på operatören och språket du använder. Den maximala storleken för ett MMS, vilket inkluderar storleken på tillagda mediafiler, är också operatörsberoende. Kontakta din nätoperatör om du vill ha närmare information.

Översikt över meddelanden

1 Gå tillbaka till listan med konversationer
2 Ring upp meddelandets avsändare
3 Visa menyalternativ
4 Skickade och mottagna meddelanden
5 Skicka ett färdigt meddelande
6 Lägg till bifogade filer

Skapa och skicka ett meddelande

1. Tryck på (Ikon för Meddelanden).
  2. Tryck på (Ikon för nytt meddelande).
  3. Ange mottagarens namn eller telefonnummer och välj sedan bland förslagen som visas. Om mottagaren inte är listad som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
  4. Om du vill skicka ett gruppmeddelande trycker du på (Ikon för att lägga till mottagare) för att lägga till fler mottagare.
  5. Om du har dubbla SIM-kort trycker du på (Ikon för att välja SIM-kort) för att välja vilket SIM-kort du vill använda.
  6. Skriv meddelandetexten. Om du vill lägga till en bifogad fil trycker du på (Ikon för att lägga till) och väljer önskat alternativ för bifogade filer.
  7. Tryck på (Ikon för att skicka) för att skicka meddelandet.

Tips

Om du stänger ett meddelande innan det har skickats, sparas det som ett utkast. Konversationen taggas med ordet Utkast.

Läsa ett mottaget meddelande

1. Tryck på (Ikon för Meddelanden).
  2. Tryck på den önskade konversationen.
  3. Tryck på meddelandet om det inte har hämtats än.

Tips

Alla mottagna meddelanden sparas som standard i enhetsminnet.

Svara på ett meddelande

1. Tryck på (Ikon för Meddelanden).
  2. Tryck på konversationen som innehåller meddelandet.
  3. Om du har dubbla SIM-kort trycker du på (Ikon för att välja SIM-kort) för att välja vilket SIM-kort du vill använda.
  4. Skriv ditt svar och tryck på (Ikon för att skicka).

Vidarebefordra ett meddelande

1. Tryck på (Ikon för Meddelanden).
  2. Tryck på konversationen som innehåller det aktuella meddelandet.
  3. Om du har dubbla SIM-kort trycker du på (Ikon för att välja SIM-kort) för att välja vilket SIM-kort du vill använda.
  4. Tryck på meddelandet och håll kvar fingret och tryck sedan på (Ikon för att vidarebefordra meddelande).
  5. Välj en nyligen använd kontakt från listan eller tryck på Nytt meddelande och ange mottagarens namn eller telefonnummer. Välj sedan bland förslagen som visas. Om mottagaren inte finns som en kontakt anger du mottagarens nummer manuellt.
  6. Redigera meddelandet vid behov och tryck sedan på (Ikon för att skicka).

Spara en fil som ingår i ett mottaget meddelande

1. Tryck på (Ikon för Meddelanden).
  2. Tryck på meddelandet om det inte har hämtats än.
  3. Tryck på filen du vill spara och håll kvar fingret, välj sedan önskat alternativ.