Kontrollera dataanvändningen

Du kan hålla reda på mängden data som överförs till och från enheten via din mobildataanslutning eller Wi-Fi-anslutning under en viss period. Till exempel kan du se mängden data som används av enskilda appar. För data som överförs via din mobildataanslutning kan du även ställa in varningar och gränser för dataanvändningen så att du undviker ytterligare avgifter.

Få hjälp att minska dataanvändningen

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Dataanvändning > Databesparing.
    2. Aktivera eller inaktivera funktionen genom att trycka på reglaget.

Sätta på eller stänga av datatrafik

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Dataanvändning.
    2. Tryck på reglaget Mobildata för att sätta på eller stänga av enhetens datatrafik.

Tips

När datatrafiken är avstängd kan enheten fortfarande upprätta Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar.

Ställa in en varning om dataanvändning

1. Kontrollera att mobildatatrafik är aktiverat.
    2. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Dataanvändning > Varning och gräns för data.
    3. Tryck på reglaget Ställ in en datavarning för att ställa in varningsnivån.
    4. Tryck på Datavarning, ange önskad datagräns och tryck på Ställ in. Du får en varningsavisering när mängden datatrafik når den inställda nivån.

Ange en gräns för mobildata

1. Kontrollera att mobildatatrafik är aktiverat.
    2. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Dataanvändning > Varning och gräns för data.
    3. Tryck på reglaget Ange datagräns och sedan på OK.
    4. För att ställa in dataanvändningsgränsen ska du trycka på Datagräns, ange önskad datagräns och sedan trycka på Ställ in.

OBS!

När din mobildataanvändning når den angivna gränsen stängs enhetens mobildatatrafik av automatiskt.

Kontrollera dataanvändningen för enskilda appar

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar.
    2. Tryck på den app som du vill kontrollera och tryck därefter på Dataanvändning.

Tips

Prestandan för enskilda appar kan påverkas om du ändrar deras inställningar för dataanvändning.

Kontrollera din dataanvändning

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Dataanvändning.
    2. Tryck på Appens dataanvändning för att visa information om mängden mobildata som har överförts av enskilda appar.
    3. Tryck på Dataanvändning via Wi-Fi under Dataanvändning för att visa information om mängden data som har överförts via Wi-Fi-anslutning.