Fler kamerainställningar

Geotaggning

Du kan spara dina foton och videoklipp med uppgift om platsen där de togs eller spelades in. Detta kallas för geotaggning. Alternativet att geotagga foton och videoklipp kräver ett trådlöst nätverk och att GPS-funktionen är aktiverad.

Aktivera geotaggning

1. Tryck på (Ikon för Inställningar) när du använder kameran.
    2. Tryck på reglaget Spara plats för att aktivera funktionen. Inställningen sparas.

Statusikoner för geotaggning

Den geografiska positionen är sparad.

Den geografiska positionen går inte att hitta.

Rutnät

Med Rutnät kan du använda ”tredjedelsregeln” och placera viktiga motiv längs stödlinjerna eller där de korsas. Dina foton och videoklipp blir intressantare om du inte alltid har motivet i mitten av bilden.

Aktivera eller inaktivera stödlinjer

1. Tryck på (Ikon för Inställningar) när du använder kameran.
    2. Tryck på reglaget Rutnät för att aktivera eller inaktivera funktionen. Inställningen sparas.

Inställningar för att förhandsgranska foton

Du kan välja att förhandsgranska foton direkt när du tar dem.

Aktivera eller inaktivera förhandsgranskning

1. Tryck på (Ikon för Inställningar) när du använder kameran.
    2. Tryck på Autoförhandsgranska foto och välj ett alternativ. Inställningen sparas.

Inställningar för förhandsgranskning

När du har tagit ett foto visas en förhandsvisning i det nedre högra hörnet av skärmen under tre sekunder innan det sparas.

Endast främre kameran

När du har tagit ett foto med den främre kameran visas en förhandsvisning i det nedre högra hörnet av skärmen under tre sekunder innan det sparas.

Av

Ingen förhandsvisning visas. Fotot sparas direkt.

Olika sätt att använda volymknappen

Du kan ändra hur volymknappen används.

Ändra hur volymknappen används

1. Tryck på (Ikon för Inställningar) när du använder kameran.
    2. Tryck på Volymknapp för och välj ett alternativ. Inställningen sparas.

Inställningar för volymknappen

Zoom

Använd volymknappen för att zooma in eller ut.

Volym

Volymknappen är inaktiverad för kameran.

Slutare

Använd volymknappen som slutarknapp för foton och videoklipp.

Ljud

När Ljud är aktiverat hörs ett ljud när du tar ett foto eller när du börjar eller slutar spela in en video. Om du använder självutlösaren hörs dessutom flera pipljud som markerar nedräkningen.

Aktivera eller inaktivera ljud

1. Tryck på (Ikon för Inställningar) när du använder kameran.
    2. Tryck på reglaget Ljud för att aktivera eller inaktivera funktionen. Inställningen sparas.