Dela mobildataanslutningen

Du kan dela din mobildataanslutning med andra enheter på flera sätt.

• Mobil hotspot: dela din mobildataanslutning via Wi-Fi med upp till tio andra enheter samtidigt.
  • One touch-mobil hotspot: rör vid enheter för att börja dela din mobildataanslutning via Wi-Fi.
  • Delning via USB: dela din mobildataanslutning med en enda dator med en USB-kabel.
  • Delning via Bluetooth: dela din mobildataanslutning med upp till fyra andra enheter via Bluetooth.

Dela dataanslutningen med en USB-kabel

1. Anslut enheten till en dator med USB-kabeln.
  2. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Surfzon och internetdelning.
  3. Tryck på reglaget Delning via USB och därefter på OK om du ombeds att göra det. (Ikon för USB-delning) visas i statusfältet när du är ansluten.
  4. Tryck på reglaget Delning via USB eller koppla från USB-kabeln för att sluta dela dataanslutningen.

OBS!

Du kan inte på samma gång dela enhetens dataanslutning och SD-kort via en USB-kabel.

Dela din mobilanslutning via en One touch-mobil hotspot

1. Se till att båda enheterna har NFC-funktionen aktiverad och att båda skärmarna är aktiva.
  2. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Surfzon och internetdelning.
  3. Tryck på One touch-mobil hotspot.
  4. Håll ihop enheterna så att NFC-avkänningsområdena rör vid varandra och tryck sedan på ANSLUT.

OBS!

Den här funktionen fungerar endast med enheter som även har stöd för NFC Wi-Fi-Internetdelning.

Dela din mobildataanslutning med en annan Bluetooth-enhet

1. Se till att din enhet och den andra Bluetooth-enheten har parkopplats med varandra och att mobildatatrafik har aktiverats på din enhet.
  2. Din enhet: Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Surfzon och internetdelning. Aktivera funktionen genom att trycka på reglaget Delning via Bluetooth.
  3. Bluetooth-enhet: Ställ in enheten så att den ansluts till nätverket via Bluetooth. Om enheten är en dator kan du läsa i datorns instruktioner hur du utför konfigurationen. Om enheten har Android som operativsystem ska du trycka på inställningsikonen bredvid namnet på enheten som den är parkopplad med under Inställningar > Enhetsanslutning > Tidigare anslutna enheter och sedan trycka på skjutreglaget Internetåtkomst.
  4. Din enhet: Vänta tills (Ikon för Internetdelning med Bluetooth) och (Ikon för Internetdelning med Bluetooth) visas i statusfältet. När dessa ikoner visas är inställningen slutförd.
  5. Om du vill inaktivera funktionen trycker du på reglaget Delning via Bluetooth igen.

OBS!

Funktionen Delning via Bluetooth inaktiveras varje gång du stänger av enheten eller Bluetooth-funktionen.

Använda enheten som mobil hotspot

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Surfzon och internetdelning.
  2. Tryck på Mobil hotspot > Konfigurera hotspot.
  3. Ange Nätverksnamn.
  4. Tryck på fältet Säkerhet för att välja en säkerhetstyp. Skriv in ett lösenord om det behövs.
  5. Tryck på SPARA.
  6. Tryck på reglaget längst upp i listan för att aktivera funktionen.
  7. Bekräfta genom att trycka på OK om du ombeds att göra det. (Ikon för Internetdelning) visas i statusfältet när mobil hotspot är aktiverat.
  8. Om du vill sluta dela din dataanslutning via Wi-Fi inaktiverar du funktionen genom att trycka på reglaget Mobil hotspot.

Byta namn på eller säkra en mobil hotspot

1. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Surfzon och internetdelning.
  2. Tryck på Mobil hotspot > Konfigurera hotspot.
  3. Ange Nätverksnamn.
  4. Tryck på fältet Säkerhet för att välja en säkerhetstyp. Skriv in ett lösenord om det behövs.
  5. Tryck på SPARA.