Skärminställningar

Du kan ändra skärmens beteende, ljusstyrka, visningsstorlek och kvalitet. Till exempel kan du välja en större teckenstorlek eller visningsstorlek för att det ska gå enklare att läsa på skärmen eller ändra vilka ikoner som ska visas i statusfältet.

Om du vill ändra din bakgrund, se Bakgrund. Om du vill ändra hur länge skärmen ska vara på innan den stängs av, se Sätta på eller stänga av skärmen.

Ändra en skärminställning

1. Tryck på Inställningar > Skärm.
  2. Tryck på den inställning som du vill ändra.
  3. Använd skjutreglage, kryssrutor eller ytterligare menyer för att göra önskad justering.

Ljusstyrka

Justera ljusstyrkenivån med skjutreglaget. Du kan även aktivera Anpassad ljusstyrka om du vill att ljusstyrkan ska optimeras automatiskt efter det omgivande ljuset.

Vitbalans

Välj en av de förinställda inställningarna. Om du väljer Anpassad kan du använda skjutreglagen för att justera vitbalansen. Välj Standard för att återgå till standardinställningen.

Förhindra att åtgärder utförs av misstag när skärmen är av

Du kan förhindra att enheten aktiveras av misstag när den ligger i en ficka eller en väska. Tryck på reglaget Förhindra att åtgärder utförs av misstag när skärmen är av för att aktivera eller inaktivera funktionen.

Färgomfång och kontrast

Förbättra kvaliteten på foton och videoklipp när du tittar på dem på enheten. Du kan till exempel använda superintensivläget om du vill ha mer livfulla färger på skärmen.

Rotera skärmen automatiskt

Du kan ange att skärmen ska roteras automatiskt när enheten vänds eller att den ska förbli i stående vy.

Tips

Även om funktionen Rotera skärmen automatiskt är avstängd går det att rotera skärmen manuellt genom att trycka på (Ikon för rotering) i navigeringsfältet.

Nattljus

I nattläget byter skärmen färg till gult. Det gör det enklare att titta på skärmen i en mörkare miljö och gör det även lättare att somna.

Ändra en inställning för låsskärmen

1. Tryck på Inställningar > Skärm > Avancerat > Inställningar för låsskärm.
  2. Tryck på den inställning som du vill ändra.
  3. Använda reglage, kryssrutor eller ytterligare menyer för att göra inställningen.