Människor, selfies och leende ansikten

Ansikten med inställd skärpa indikeras med en färgad ram. Tryck på en ram för att välja ett ansikte att ställa in skärpan på.

Använd Leendeavkänning för att ta ett foto automatiskt när en person ler. Om du spelar in en video tas ett foto varje gång ett leende detekteras.

Ta foton och spela in videoklipp med människor

• Tänk på hur kameran är riktad. Använd stående läge när du tar närbilder, så att bildramen fylls. Använd liggande läge när du tar gruppfoton på nära håll eller för att få med ett föremål i bakgrunden.
  • Ställ kameran på ett stabilt underlag och använd självutlösaren för att förhindra suddiga foton.

Fokusera på ett annat ansikte

• Innan du tar ett foto eller spelar in en video kan du trycka på en av ramarna för att välja ett ansikte att fokusera på.

Ta ett foto när någon ler

1. Tryck på (Ikon för Inställningar) när du använder kameran.
  2. Tryck på Autofotografering eller Automatisk bild (video) > Leendeavkänning.
  3. Stäng inställningsmenyn. Inställningen sparas för det valda kameraläget.
  4. När ett leende detekteras tar kameran ett foto automatiskt.

OBS!

Den här inställningen går inte att välja när Videostorlek är satt till 4K.

Ta en selfie

1. Välj ett foto- eller videoläge för selfien när du använder kameran.
  2. Tryck på (Ikon för att byta kamera) för att aktivera den främre kameran.
  3. Tryck på (Ikon för självutlösare) om du vill använda självutlösaren.
  4. Tryck på slutarknappen för att ta en selfie.

Tips

Använd Försköningseffekt om du vill göra hudtonerna något mjukare när du tar selfies.

Aktivera timern för selfies med handflatan

1. Tryck på (Ikon för att byta kamera) när du använder kameran för att aktivera den främre kameran.
  2. Tryck på (Ikon för Inställningar).
  3. Tryck på Autofotografering > Handstyrd slutare och stäng inställningsmenyn. Inställningen sparas.
  4. Vänd handflatan med fingrarna rakt uppåt mot kameran.
  5. När handen detekteras av kameran startas timern och en selfie tas.