Ladda enheten

Använd alltid en originalladdare från Sony och en USB Type-C™-kabel som är avsedd för just din Xperia-modell. Andra laddare och kablar kan ge längre laddningstider, inte ladda alls eller till och med skada enheten. Kontrollera att alla USB-portar och kontakter är helt torra innan du sätter i kabeln.

Om batteriet är urladdat kan det ta upp till 30 minuter innan enheten reagerar på laddningen. Under den tiden kan det hända att skärmen är helt svart och att ingen laddningsikon visas. Det kan ta upp till fyra timmar för ett helt urladdat batteri att laddas fullt. Laddningshastigheten kan påverkas av omgivningstemperaturen.

OBS!

Enheten har ett inbyggt, uppladdningsbart batteri som endast kan bytas av ett auktoriserat Sony-reparationscenter. Försök aldrig öppna eller montera isär enheten själv. Om du gör det kan skador uppstå och garantin sluta gälla.

Tips

Det går snabbare att ladda enheten via ett vägguttag än via datorn. Du kan använda enheten medan den laddas.

Ladda enheten

1. Anslut den ena änden av USB-kabeln till laddaren (eller till USB-porten på en dator).
    2. Anslut den andra änden av kabeln till USB-porten på enheten. Aviseringslampan tänds när laddningen påbörjas.
    3. När enheten är fulladdad kopplar du bort kabeln från enheten genom att dra den rakt ut. Se till att du inte böjer kontakten.

OBS!

Det är viktigt att en USB Type-C-kabel (medföljer) används eftersom andra typer av USB-kablar kan skada enheten.

Tips

Om batteriet är helt urladdat kan det ta några minuter innan aviseringslampan tänds och laddningsikonen visas.

Aviseringslampa för batteristatus

Grön Batteriet laddas och laddningsnivån är högre än 90 %
    Orange Batteriet laddas och laddningsnivån är 15–90 %
    Röd Batteriet laddas och laddningsnivån är lägre än 15 %