Förbättra enhetens minnesprestanda

Det finns flera olika lagrings- och minnesalternativ på enheten:

• Internminnet används för att lagra hämtat eller överfört innehåll, samt personliga inställningar och data.
    • För att få mer ledigt internminne kan du använda ett flyttbart minneskort eller en Google-tjänst för lagring av data.

OBS!

• Minneskort kan köpas separat.
    • Det dynamiska minnet (RAM) kan inte användas för lagring. RAM-minnet används för att hantera appar som körs och operativsystemet.

Enhetsminnet fylls ofta mer och mer till följd av normal användning. Om enheten börjar bli långsammare eller om appar plötsligt stängs av, bör du tänka på följande:

• Stäng appar som du inte använder.
    • Rensa cacheminnet för alla appar.
    • Avinstallera hämtade appar som du inte använder.
    • Överför foton, videoklipp och musik från internminnet till minneskortet.
    • Om enheten inte kan läsa innehållet på minneskortet kan du behöva formatera kortet. Observera att allt innehåll raderas när du formaterar kortet.

Visa minnesstatus

• Tryck på Inställningar > Lagring.

Rensa cacheminnet för alla appar

1. Tryck på Inställningar > Lagring.
    2. Tryck på FRIGÖR UTRYMME. Om det sitter ett minneskort i enheten väljer du Lagring > Delat internt lagringsutrymme > FRIGÖR UTRYMME.

Tips

När du rensar cacheminnet förlorar du ingen viktig information och inga inställningar.

Stoppa appar och tjänster som körs

1. Tryck på Inställningar > Appar och aviseringar.
    2. Välj en app eller tjänst och tryck sedan på FRAMTVINGA AVSLUTNING > OK.

Formatera minneskortet

1. Tryck på Inställningar > Lagring.
    2. Tryck på SD-kort > (Ikon för mer) och därefter på Lagringsinställningar > Formatera. Utför sedan formateringen i nästa dialogruta.

OBS!

Allt innehåll på minneskortet raderas när du formaterar det. Se till att du säkerhetskopierar alla data du vill spara först. Säkerhetskopiera ditt innehåll genom att exempelvis kopiera det till en dator. För närmare information, se Säkerhetskopiera och överföra data med användning av en dator .

Smart rensning

Smart rensning förbättrar enhetens prestanda genom att automatiskt optimera lagring och minne baserat på appanvändningen.

Aktivera eller inaktivera Smart rensning

1. Tryck på Inställningar > Xperia Assist.
    2. Tryck på Smart rensning och därefter på reglaget för att aktivera eller inaktivera funktionen.

OBS!

Du kan även ändra, kopiera eller ta bort filer manuellt genom att trycka på appen Filer.