Ringa samtal

Du kan ringa ett samtal genom att slå numret manuellt eller genom att använda smartuppringningsfunktionen för att snabbt hitta nummer från kontaktlistan och samtalsloggarna. Om du vill ringa ett videosamtal kan du använda videochattprogrammet Duo på enheten.

Användare med dubbla SIM-kort kan ange ett standard-SIM-kort som används när samtal ska ringas eller välja SIM-kort varje gång ett samtal ska ringas. Tryck på Inställningar > Nätverk och internet > Avancerat > Dubbelt SIM-kort > Samtal för att välja ett alternativ.

Ringa samtal – översikt

Bild över fönstret för att ringa samtal, där varje del visas med ett nummer. Övre halvan, 1. Mittendelen till höger, 2. Nedre halvan, 3. Längst ned i mitten, 4.

1 Visa smartuppringningsfunktionen och alternativ
    2 Radera
    3 Knappsats
    4 Samtalsknapp

Slå ett telefonnummer

1. Tryck på (Ikon för telefon).
    2. Om samtalsloggen visas trycker du på (Ikon för knappsats) för att visa knappsatsen.
    3. Slå telefonnumret och tryck på (Samtalsknapp).
    4. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem, om du ombeds att göra det.

Ringa med smartuppringningsfunktionen

1. Tryck på (Ikon för telefon).
    2. Om samtalsloggen visas trycker du på (Ikon för knappsats) för att visa knappsatsen.
    3. På knappsatsen skriver du in bokstäver eller siffror som motsvarar kontakten du vill ringa upp. För varje bokstav eller siffra du skriver in visas en lista över möjliga matchningar.
    4. Tryck på den kontakt som du vill ringa upp.
    5. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem, om du ombeds att göra det.

Ringa ett utlandssamtal

1. Tryck på (Ikon för telefon). Samtalsloggen visas.
    2. Tryck på (Ikon för knappsats) för att visa knappsatsen.
    3. Tryck på 0 och håll kvar tills ett plustecken (+) visas.
    4. Ange landsnumret, riktnumret utan inledande nollor och telefonnumret. Tryck sedan på (Samtalsknapp).
    5. Om du har dubbla SIM-kort väljer du ett av dem, om du ombeds att göra det.

Lägga till ett nummer för direktuppringning på startskärmen

1. Rör vid och håll kvar fingret på ett tomt område på din Startskärm.
    2. Tryck på Widgetar i anpassningsmenyn.
    3. Bläddra i listan med appar och välj Direktval.
    4. Välj den kontakt och det nummer som du vill använda som nummer för direktuppringning.

Visa eller dölja ditt telefonnummer under utgående samtal

1. Tryck på (Ikon för telefon).
    2. Tryck på (Ikon för mer) > Inställningar.
    3. Om du har dubbla SIM-kort trycker du på Konton för samtal och väljer ett av dem. Om du har ett enkelt SIM-kort trycker du på Samtal.
    4. Tryck på Ytterligare inställningar > Nummerpresentatör och välj ett alternativ.

OBS!

Det här alternativet tillhandahålls eventuellt inte av alla leverantörer.