Rykande färsk!

Vi presenterar Android™ 9 Pie

Android 9 Pie handlar helt om dig. Du vill att din smartphone ska vara helt anpassad efter dina behov, så att vardagslivet flyter på bättre och du kan fokusera på det som är viktigt. Den nya Android-programvaran använder maskininlärning och AI-teknik för att åstadkomma just det. Den förstår dina vanor och justerar sedan inställningarna i din smartphone så att den kan ta hand om olika småsaker åt dig. Android 9 Pie har gott om förbättringar som gör din enhet mer intuitiv än någonsin.

Läs vidare för att få veta mer om din nya favoritpaj!

Anpassad efter dina behov
    Anpassad efter dina behov

Anpassad efter dina behov

Maskininlärning är en viktig ingrediens i nya Android 9 Pie. Ta till exempel det adaptiva batteriet. Det är en funktion som använder maskininlärning för att identifiera appar du använder sällan, så att de inte förbrukar batterikraft medan de körs i bakgrunden. Tillsammans med Xperia™-funktionen STAMINA-läge räcker då batteriet längre än någonsin!

En annan smart ny maskininlärningsfunktion är den anpassade ljusstyrkan. Den anpassade ljusstyrkan känner av dina manuella justeringar av skärmens ljusstyrka under olika ljusförhållanden och använder sig av dem för att justera skärmens ljusstyrka automatiskt. Viktiga funktioner, anpassade efter dina behov!

Grädden på moset

Det har dessutom gjorts en rad små förbättringar av de funktioner och inställningar du använder mest. Om du trycker på volymknappen aktiveras ett skjutreglage för mediavolymen på skärmen och en knapp för ringsignalen, så att du enkelt kan justera volymen medan du lyssnar på musik eller tittar på video.

Och när du tar en skärmbild kan du framhäva detaljer direkt genom att använda redigeringsmenyn som öppnas, och sedan dela bilden med dina vänner.

En annan liten men användbar förbättring gäller skärmrotationen. Om du inte vill ändra skärmens riktning på inställningsmenyn behöver du bara rotera enheten. Då visas en knapp så att du enkelt kan ändra skärmens riktning. Justeringar som dessa och många fler gör hela skillnaden!

Grädden på moset
    Grädden på moset

Grädden på moset

Det har dessutom gjorts en rad små förbättringar av de funktioner och inställningar du använder mest. Om du trycker på volymknappen aktiveras ett skjutreglage för mediavolymen på skärmen och en knapp för ringsignalen, så att du enkelt kan justera volymen medan du lyssnar på musik eller tittar på video.

Och när du tar en skärmbild kan du framhäva detaljer direkt genom att använda redigeringsmenyn som öppnas, och sedan dela bilden med dina vänner.

En annan liten men användbar förbättring gäller skärmrotationen. Om du inte vill ändra skärmens riktning på inställningsmenyn behöver du bara rotera enheten. Då visas en knapp så att du enkelt kan ändra skärmens riktning. Justeringar som dessa och många fler gör hela skillnaden!

Din favoritkamera har precis blivit bättre!
    Din favoritkamera har precis blivit bättre!

Din favoritkamera har precis blivit bättre!

Du kommer att älska kamerans nya stilrena utseende! Det har fått en omsorgsfull omarbetning så att allt det viktigaste finns där när du vill föreviga ett minnesvärt ögonblick. Öppna kameraappen och svep åt vänster eller höger för att välja Foto eller Video, sedan är det bara att fota eller filma. Lätt som en plätt!

Om du vill använda Xperia-funktioner som super-slow motion, bokeh eller manuellt läge trycker du bara på lägesknappen. Kameran minns funktionen du använde sist och visar en ikon på skärmen för snabb och enkel åtkomst. Dessutom är funktioner som används ofta, till exempel ljusstyrka, upplösning och kamerainställningarna, nu smidigt åtkomliga på skärmen. Det nya utseendet serveras rykande hett med alla Xperia-enheter som har Android 9 Pie.

Utforma din sinnesro

Utforma din sinnesro

För många aviseringar kan distrahera dig från de viktiga sakerna i livet. Med Android 9 Pie är aviseringar lättare än någonsin att hantera. Om du får en avisering du inte behöver trycker du bara länge på den för att öppna aviseringsinställningarna för den appen och stänger av aviseringar. Du kan även välja vilka aviseringar du vill behålla från inställningsmenyn. Dessutom använder enheten maskininlärning för att välja vilka aviseringar du får. Om du fortsätter att svepa bort aviseringar från en viss app, så föreslår enheten att du ska stänga av aviseringar från den appen helt.

En annan god nyhet är den uppdaterade Stör ej-funktionen, som har gjorts mycket enklare och nu är supersmidig att slå på eller stänga av. Tryck länge på Stör ej-ikonen i Snabbinställningar för smidig åtkomst till inställningsmenyn, där du kan välja när och vad du (inte) vill blockera.

Vill du fortsätta med konfigurationen? Inga problem!

Vill du fortsätta med konfigurationen? Inga problem!

När du börjar konfigurera din nya Xperia-enhet kan du stöta på saker du inte är bekant med eller uppmanas att justera inställningar du inte är säker på. Du vill dock att det ska gå snabbt, så du hoppar över det steget och lämnar det till senare. Känns situationen igen? Med den nya installationsguiden är det busenkelt att gå tillbaka och fortsätta med konfigurationen. När du sedan har tid kan du öppna Inställningar eller helt enkelt svepa nedåt och trycka på aviseringen för att slutföra konfigurationen. Lätt att använda – i farten!

Vill du fortsätta med konfigurationen? Inga problem!
    Vad kan den här telefonen göra?

Vad kan den här telefonen göra?

Du har förmodligen provat Google Assistants röstkommandon för att enheten ska spela din favoritmusik eller kanske söka på webben för att hitta ett ställe att äta middag eller kanske bara ta en liten pajbit på. Nu kan Google Assistant dessutom allt om din Xperia! Säg bara ”Ok Google” och fråga ”Vad kan den här telefonen göra?” och du får en lista med alla häftiga funktioner som är exklusiva för Xperia. Om du vill spela in fantastiska videor i 4K HDR säger du bara ”Spela in 4K HDR-film”. Då öppnas kameraappen med alla inställningar för 4K HDR-video klara.

Funktionen finns på engelska, franska, tyska, japanska och spanska, från september 2018.

Vad kan den här telefonen göra?

Du har förmodligen provat Google Assistants röstkommandon för att enheten ska spela din favoritmusik eller kanske söka på webben för att hitta ett ställe att äta middag eller kanske bara ta en liten pajbit på. Nu kan Google Assistant dessutom allt om din Xperia! Säg bara ”Ok Google” och fråga ”Vad kan den här telefonen göra?” och du får en lista med alla häftiga funktioner som är exklusiva för Xperia. Om du vill spela in fantastiska videor i 4K HDR säger du bara ”Spela in 4K HDR-film”. Då öppnas kameraappen med alla inställningar för 4K HDR-video klara.

Funktionen finns på engelska, franska, tyska, japanska och spanska, från september 2018.

Tillgängligheten för programuppdateringar beror på enhet, land och/eller operatör. Observera att oavsett Android-version så kan vissa funktioner och viss funktionalitet variera beroende på enhet.

Om du vill visa aktuell programvaruversion, uppdateringar och kommande programversioner går du till programvarusidan på Sony Mobiles supportwebbplats.

Google och Android är varumärken som tillhör Google LLC.