account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
    Pomóż nam udoskonalić witrynę
    Odpowiedz na kilka pytań, aby ocenić wizytę w witrynie.

    Wyłącz Ochronę w usłudze my Xperia i usuń wszystkie konta Google przed oddaniem urządzenia do serwisu lub naprawy

    Przed oddaniem urządzenia Xperia do naprawy lub serwisu:
    • Utwórz na karcie pamięci lub w innej pamięci zewnętrznej kopię zapasową wszystkich osobistych danych zapisanych w pamięci wewnętrznej urządzenia.
    • Wyłącz Ochronę w usłudze my Xperia (niedostępne w urządzeniach z serii Xperia XZ oraz Xperia XA1 Plus i nowszych).
    • Usuń z urządzenia wszystkie konta Google.
    Technicy partnera firmy Sony Mobile usuwają zawartość serwisowanego lub naprawianego urządzenia Xperia.
    • Jeżeli Ochrona w usłudze my Xperia jest aktywna na urządzeniu, urządzenie przechodzi w tryb zablokowania. Włączony tryb zablokowania może uniemożliwić technikowi naprawę lub serwis urządzenia. Jeśli to możliwe, wyłącz Ochronę w usłudze my Xperia na urządzeniu przed wysłaniem go do serwisowania lub naprawy, aby uniknąć przejścia urządzenia w tryb zablokowania. Po dezaktywacji Ochrony w usłudze my Xperia usuń wszelkie konta Google na urządzeniu w celu ochrony swoich danych. Uwaga! Nie usuwaj konta Google przed dezaktywacją Ochrony w usłudze my Xperia.
    • Jeżeli ochrona urządzenia będzie włączona, urządzenie zostanie zablokowane. Jeżeli urządzenie będzie zablokowane, technik serwisowy może nie być w stanie go naprawić. Jeżeli to możliwe, usuń konta Google znajdujące się na urządzeniu przed wysłaniem go do serwisowania lub naprawy, aby funkcja ochrona urządzenia nie zablokowała urządzenia.

    Wyłączanie Ochrony w usłudze my Xperia

    Jak wyłączyć Ochronę w usłudze my Xperia

    1. Zaloguj się jako właściciel, czyli użytkownik, który jako pierwszy skonfigurował urządzenie.
    2. Znajdź i stuknij pozycję Ustawienia > Zabezpieczenia > Ochrona w usłudze my Xperia.
    3. Stuknij pozycję Wyłącz, a następnie potwierdź wyłączenie.
    4. Aby ukończyć tę procedurę, zaloguj się za pomocą konta Google, które zostało użyte do włączenia Ochrony w usłudze my Xperia.

    Usuwanie konta Google

    Android 8.0 lub 9.0

    Jak usunąć konto Google

    1. Zaloguj się jako właściciel, czyli użytkownik, który jako pierwszy skonfigurował urządzenie.
    2. Znajdź i stuknij pozycje Ustawienia > Użytkownik i konta > Google > USUŃ KONTO > USUŃ KONTO

    Android 4.4, 5.0, 5.1, 6.0, 7.0, 7.1 lub 7.1.1

    Jak usunąć konto Google

    1. Zaloguj się jako właściciel, czyli użytkownik, który jako pierwszy skonfigurował urządzenie.
    2. Znajdź i stuknij pozycje Ustawienia > Konta/Konta i synchronizacja > Google.
    3. Stuknij konto, które chcesz usunąć.
    4. Stuknij ikonę menu (trzy kropki ustawione pionowo).
    5. Stuknij pozycję Usuń konto. Być może trzeba będzie wprowadzić nazwę użytkownika i hasło do konta Google.
    Czy te informacje były przydatne?
    Tak Nie
    Dziękujemy za twoją opinię!
    Dlaczego te informacje nie były przydatne?
    Wyślij
    Dziękujemy za przesłaną opinię!
    Close Zamknij
    Znajdź swój produkt
    FindCreated with Sketch.
    W urządzeniu Xperia™ wybierz pozycje Ustawienia > Informacje o telefonie/tablecie > Numer modelu
    FindCreated with Sketch.
    W urządzeniu Xperia™ wybierz pozycje Ustawienia > Informacje o telefonie/tablecie > Numer modelu