Oppdatere enheten

Du bør oppdatere programvaren på enheten for å få de nyeste funksjonene, forbedringene og feilopprettingene, slik at alt fungerer best mulig. Når en programvareoppdatering er tilgjengelig, vises Icn sony stat notify system update på statuslinjen. Du kan også lete etter nye oppdateringer manuelt, eller planlegge en oppdatering.

Den enkleste måten å installere en programvareoppdatering på, er å gjøre det trådløst direkte fra enheten. Enkelte oppdateringer er imidlertid ikke tilgjengelige for trådløs nedlasting. Deretter må du bruke Xperia™ Companion-programvaren på en PC eller på en Apple® Mac®-datamaskin for å oppdatere enheten.

Før du oppdaterer enheten, må du vurdere følgende:

• Kontroller at du har nok lagringsplass før du prøver å oppdatere.
  • Hvis du bruker en enhet med flere brukere, må du logge inn som eier, dvs. den primære brukeren, for å oppdatere enheten.
  • System- og appoppdateringer kan føre til at funksjonene på enheten vises på en annen måte enn slik det er beskrevet i denne brukerhåndboken. Det kan hende at Android™-versjonen ikke blir berørt av en oppdatering.

Hvis du vil ha mer informasjon om programvareoppdateringer, kan du gå til Programvareoppdatering.

Slik ser du etter ny programvare

1. Sørg for å være logget inn som eier hvis du bruker en enhet med flere brukere.
  2. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
  3. Finn og trykk på Innstillinger > Om telefonen > Programvareoppdatering.

Note

Hvis det ikke finnes ny tilgjengelig programvare, er det mulig at du ikke har nok ledig plass på enheten. Hvis Xperia™-enheten har mindre enn 500 MB ledig internt minne, vil du ikke motta informasjon om ny programvare. I dette tilfellet vil du motta en advarsel i varselpanelet: For lite lagringsplass. Noen systemfunksjoner virker kanskje ikke. Hvis du mottar dette varselet, må du frigjøre plass på det interne minnet for å få varsler om ny programvare som finnes.

Slik oppdaterer du enheten trådløst

Bruk programmet Programvareoppdatering for å oppdatere enhetens programvare trådløst. Tilgjengeligheten av oppdateringer via et mobilnett avhenger av operatøren. Vi anbefaler at du bruker et ‎Wi-Fi‎ -nettverk, ikke et mobilnett, når du laster ned ny programvare, slik at du slipper utgiftene for datatrafikk.

Slik nedlaster og installerer du en systemoppdatering

1. Hvis du deler en enhet med flere brukere, må du være logget på som eieren.
  2. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
  3. Finn og trykk på Innstillinger > Om telefonen > Programvareoppdatering.
  4. Hvis en systemoppdatering er tilgjengelig, trykker du på Last ned for å laste oppdateringen ned til enheten.
  5. Når nedlastingen er fullført, trykker du på Fortsett og følger deretter instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.

Tip

Etter at du har trykket på Fortsett, kan du planlegge når telefonen skal oppdateres.

Slik konfigurerer du automatisk installasjon

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
  2. Finn og trykk på Innstillinger > Om telefonen > Programvareoppdatering.
  3. Trykk på Icn sony key menu og deretter på Innstillinger, og velg et alternativ.

Slik oppdaterer du enheten ved bruk av en datamaskin

1. Bruk en USB-kabel for å koble enheten til datamaskinen.
  2. Kontroller at skjermen på enheten ikke er låst og at USB-tilkoblingsmodusen på enheten er satt til Överføre filer.
  3. Åpne Xperia™ Companion hvis det ikke startes automatisk.
  4. Kontroller at datamaskinen har tilgang til Internett.
  5. Datamaskin: Hvis det oppdages en ny oppdatering til programvaren, vises det et popup-vindu. Følg instruksjonene på skjermen for å kjøre de aktuelle programvareoppdateringene.

Note

Hvis du ikke har Xperia™ Companion-programvaren installert på den aktuelle datamaskinen, må du koble enheten til datamaskinen og følge instruksjonene på skjermen. Kontroller at du bruker USB-kabelen som ble levert sammen med enheten, og at den er koblet til enheten og datamaskinen på riktig måte.