Låse opp enheten automatisk

Note

Smartlås-funksjonen er kanskje ikke tilgjengelig overalt.

Smartlås-funksjonen gjør det enklere å låse opp enheten ved at du kan angi at den skal låses opp automatisk i bestemte situasjoner. Du kan for eksempel holde enheten opplåst når den er koblet til en Bluetooth®-enhet eller når du bærer den med deg.

Du kan bruke de følgende innstillingene til å angi at Smartlås skal holde enheten ulåst:

• Klarert ansikt: Lås opp enheten ved å se på den.
    • Klarert stemme: Konfigurer talegjenkjenning for å søke på alle skjermer.
    • Klarerte enheter: Hold enheten ulåst når en klarert Bluetooth®- eller NFC-enhet er tilkoblet.
    • Klarerte steder: Hold enheten ulåst når du er i en klarert posisjon.
    • På kroppen-registrering: Hold enheten ulåst når du bærer den på deg.

Du må låse opp enheten manuelt hvis du ikke bruker den på fire timer, og når du starter den på nytt.

Note

Smartlås-funksjonen er utviklet av Google™, og den nøyaktige funksjonaliteten kan endres over tid på grunn av oppdateringer fra Google™.

Slik aktiverer du Smart Lock

1. Angi et mønster, PIN-kode eller passord som skjermlås hvis du ikke allerede har gjort det.
    2. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Tillitsagenter.
    4. Trykk på Smartlås (Google)-glidebryteren for å aktivere funksjonen.
    5. Trykk på tilbakepilen ved siden av Tillitsagenter.
    6. Finn og trykk på Smartlås.
    7. Angi mønsteret, PIN-koden eller passordet. Du må angi denne legitimasjonen hver gang du vil endre Smart Lock-innstillingene.
    8. Velg en Smart Lock-type.

Slik konfigurerer du et klarert ansikt

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås > Klarert ansikt.
    3. Trykk på KONFIGURER > NESTE, og følg instruksjonene på enheten.

Slik konfigurerer du en klarert stemme

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås > Klarert stemme.
    3. Følg instruksjonene på enheten.

Beholde enheten ulåst når du bærer den

Når du bruker funksjonen for på kroppen-registrering, kan du beholde enheten ulåst mens du holder den i hånden, eller har den i en lomme eller veske. Akselerometeret i enheten holder enheten ulåst når den registrerer at du bærer den. Enheten låses når akselerometeret registrerer at du har lagt fra deg enheten.

Når du bruker funksjonen for på kroppen-registrering, må du være oppmerksom på de følgende virkemåtene:

• Hver gang du legger fra deg enheten og den registrerer at du ikke lenger bærer den, låses den automatisk.
    • Det kan ta opptil ett minutt før enheten låses.
    • Hvis du går inn i en bil, buss eller et tog eller et annet landbasert kjøretøy, kan det ta mellom fem og ti minutter før enheten låses.
    • Vær oppmerksom på at når du går ombord i et fly eller en båt (eller annet kjøretøy som ikke er landbasert), låses enheten kanskje ikke automatisk, så pass på at du låser den manuelt hvis det er nødvendig.
    • Når du tar opp enheten igjen eller går ut av kjøretøyet, holder det at du låser den opp én gang. Enheten forblir opplåst så lenge du har den på deg.

Note

Funksjonen for på kroppen-registrering kan ikke skille mellom ulike brukere. Hvis du gir enheten til en annen mens den er ulåst ved hjelp av på kroppen-registrering, kan enheten forbli ulåst for den andre brukeren. Vær oppmerksom på at på kroppen-registrering som sikkerhetsfunksjon er mindre sikker enn et mønster, en PIN-kode eller et passord.

Slik aktiverer eller deaktiverer påvisning på kroppen

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås > På kroppen-registrering.
    3. Trykk på glidebryteren for å aktivere funksjonen, og trykk deretter på FORTSETT. Trykk på glidebryteren ved siden av for å deaktivere funksjonen.

Koble til klarerte enheter

Du kan angi en tilkoblet enhet som "klarert", og holde Xperia™-enheten ulåst mens den er koblet til den. Hvis du har en enhet som du kobler til regelmessig ved bruk av Bluetooth® eller NFC, for eksempel et hjemmeunderholdningssystem eller en aktivitetssporer, kan du legge dem til som klarerte enheter og omgå den ekstra sikkerheten til låsskjermen for å spare tid. Denne funksjonen er praktisk hvis du oppholder deg på et relativt sikkert sted når du bruker disse enhetene. I noen tilfeller må du likevel låse opp enheten manuelt før du kan koble til en klarert enhet.

Note

Vi anbefaler ikke at du legger til enheter som er kontinuerlig koblet til enheten din som klarerte enheter, for eksempel Bluetooth®-tastaturer eller -etuier.

Tip

Så snart du slår av en klarert enhet eller den er utenfor rekkevidde, låses skjermen og du trenger PIN-koden, mønsteret eller passordet for å låse den opp.

Slik legger du til en klarert Bluetooth®-enhet

1. Kontroller at enheten er paret med og tilkoblet Bluetooth®-enheten du vil legge til som en klarert enhet.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås.
    3. På Smartlås-menyen trykker du på Klarerte enheter > LEGG TIL KLARERT ENHETBluetooth.
    4. Trykk på et enhetsnavn for å velge det fra en liste over tilkoblede og parede enheter, og deretter trykker du på JA, LEGG TIL.
    5. Avhengig av sikkerheten for tilkoblingen må du kanskje låse opp enheten manuelt før den klarerte enheten kan holde den opplåst.

Slik fjerner du en klarert Bluetooth®-enhet

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås > Klarerte enheter.
    3. Trykk på enheten du vil fjerne.
    4. Trykk på Fjern klarert enhet.

Slik legger du til en klarert NFC-enhet

1. Kontroller at enheten er paret med og tilkoblet Bluetooth®-enheten du vil legge til som en klarert enhet.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås.
    3. Trykk på Klarerte enheter > LEGG TIL KLARERT ENHET > NFC.
    4. Følg anvisningene på skjermen.

Kontrollere at du er sikker når du bruker klarerte enheter

Ulike Bluetooth®-enheter støtter ulike Bluetooth®-standarder og sikkerhetsfunksjoner. Det er en mulighet for at noen kan holde Xperia™-enheten din ulåst ved å imitere Bluetooth®-tilkoblingen din selv om den klarerte enheten ikke er i nærheten lenger. Enheten din er ikke alltid i stand til å avgjøre om tilkoblingen din er sikret mot noen som prøver å imitere den.

Når enheten ikke kan avgjøre om du bruker en sikker tilkobling, vil du få et varsel på Xperia™-enheten, og du må kanskje låse den opp manuelt før en klarert enhet kan holde den ulåst.

Tip

Tilkoblingsrekkevidden for Bluetooth® kan variere avhengig av faktorer som enhetsmodell, den tilkoblede Bluetooth®-enheten og omgivelsene. Avhengig av disse faktorene kan Bluetooth®-tilkoblinger fungere på avstander opptil 100 meter.

Koble til klarerte steder

Når funksjonen for klarerte steder er konfigurert, blir låseskjermsikkerheten på Xperia™-enheten deaktivert når du er på et angitt klarert sted. For at denne funksjonen skal fungere, må du være koblet til Internett (helst over ‎Wi-Fi‎ ) og tillate at enheten bruker din aktuelle posisjon.

Når du skal konfigurere klarerte steder, må du først kontrollere at stedsmodus med høy nøyaktighet eller batterisparende stedsmodus er aktivert på enheten før du legger til hjemmeposisjoner eller egendefinerte steder.

Note

De nøyaktige målene for et klarert sted er et estimat som kan strekke seg utover de fysiske veggene i hjemmet ditt eller et annet område du har lagt til som et klarert sted. Denne funksjonen kan holde enheten ulåst innenfor en radius på opptil 80 meter. Vær også oppmerksom på at posisjonssignaler kan replikeres eller manipuleres. Personer med tilgang til spesialutstyr kan låse opp enheten.

Slik legger du til hjemmeposisjonen din

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sted, og trykk deretter på glidebryteren for å aktivere stedstjenester.
    3. Trykk på Modus, og velg deretter stedsmodusen Høy nøyaktighet eller Batterisparing.
    4. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    5. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås > Klarerte steder > Hjem.
    6. Legg til det ønskede stedet ved å skrive inn adressen i søkelinjen. Enheten søker etter det angitte stedet.

Slik redigerer du hjemmeposisjonen din

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sted, og trykk deretter på glidebryteren for å aktivere stedstjenester.
    3. Trykk på Modus, og velg deretter stedsmodusen Høy nøyaktighet eller Batterisparing.
    4. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    5. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås > Klarerte steder.
    6. Velg hjemmeposisjonen din.
    7. Trykk på Rediger.
    8. I søkefeltet angir du posisjonen du ønsker å bruke som hjemmeposisjon.

Tip

Hvis andre boliger deler gateadressen din, kan du legge til den faktiske posisjonen for hjemmet ditt innenfor bygningskomplekset, som et egendefinert sted.

Slik fjerner du hjemmeposisjonen din

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås > Klarerte steder > Hjem.
    3. Trykk på Rediger > Icn sony menu delete.

Bruke egendefinerte posisjoner

Du kan legge til en hvilken som helst posisjon som et klarert, egendefinert sted der enheten kan være opplåst.

Slik legger du til et egendefinert sted

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sted, og trykk deretter på glidebryteren for å aktivere stedstjenester.
    3. Trykk på Modus, og velg deretter stedsmodusen Høy nøyaktighet eller Batterisparing.
    4. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    5. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås > Klarerte steder.
    6. Trykk på Legg til klarert sted.
    7. Hvis du vil bruke den gjeldende posisjonen som et egendefinert sted, trykker du på Velg dette stedet.
    8. Hvis du alternativt vil legge til et sted til, trykker du på Icn sony menu search og skriver inn adressen. Enheten søker etter det angitte stedet. Hvis du vil bruke den foreslåtte adressen, trykker du på adressen.
    9. Hvis du vil finjustere posisjonen, trykker du på tilbakepilen ved siden av adressen, drar posisjonsnålen til den ønskede posisjonen og trykker på Velg dette stedet.

Slik redigerer du et egendefinert sted

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sted, og trykk deretter på glidebryteren for å aktivere stedstjenester.
    3. Trykk på Modus, og velg deretter stedsmodusen Høy nøyaktighet eller Batterisparing.
    4. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    5. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås > Klarerte steder.
    6. Velg stedet du vil redigere.
    7. Trykk på Rediger adresse.
    8. Hvis du vil legge til et annet sted til, trykker du på Icn sony menu search og skriver inn adressen. Enheten søker etter det angitte stedet. Hvis du vil bruke den foreslåtte adressen, trykker du på adressen.
    9. Hvis du vil finjustere posisjonen, trykker du på tilbakepilen ved siden av adressen, drar posisjonsnålen til den ønskede posisjonen og trykker deretter på Velg dette stedet.

Slik fjerner du et egendefinert sted

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sted, og trykk deretter på glidebryteren for å aktivere stedstjenester.
    3. Trykk på Modus, og velg deretter stedsmodusen Høy nøyaktighet eller Batterisparing.
    4. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    5. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Smartlås > Klarerte steder.
    6. Velg stedet du vil fjerne.
    7. Trykk på Slett.