Hvorfor trenger jeg en Google™-konto?

Din Xperia™-enhet fra Sony kjører på Android™-plattformen som er utviklet av Google™. Det finnes en rekke Google™-apper og tjenester på enheten når du kjøper den, f.eks. Gmail™, Google Maps™, YouTube™ og Play Store™-appen, som gir deg tilgang til online Google Play™-butikken der du kan laste ned Android™-apper. Du må ha en Google™-konto for å få størst utnytte av disse tjenestene. En Google™-konto for eksempel lar deg gjøre følgende:
    • Laste ned og installere apper fra Google Play™.
    • Synkronisere e-post, kontakter og kalender med bruk av Gmail™.
    • Chatte med venner ved bruk av Hangouts™-appen.
    • Synkronisere nettleserhistorikk og bokmerker med bruk av nettleseren Google Chrome™.
    • Tilkjennegi deg selv som en autorisert bruker etter en programvarereparasjon ved bruk av Xperia™ Companion.
    • Finne, låse eller tømme en enheten som er blitt borte eller som er stjålet fjernt ved bruke av my Xperia™- eller Android™ Device Manager-tjenestene.

Hvis du vil ha mer informasjon om Android™ og Google™, kan du gå til http://support.google.com.

Note

Det er avgjørende at du husker brukernavnet og passordet til Google™-kontoen. I enkelte omstendigheter vil du eventuelt måtte identifisere deg selv av sikkerhetsgrunner ved å bruke Google™-kontoen. Enheten låses hvis du ikke oppgir brukernavnet og passordet til Google™-kontoen. I tillegg må du passe på å angi detaljene til den rette kontoen hvis du har flere Google™-kontoer.

Slik konfigurerer du en Google™-konto på enheten

1. På Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Konto-synk. > Legg til konto > Google.
    3. Følg registreringsveiviseren for å opprette en Google™-konto, eller logg på hvis du allerede har en konto.

Tip

Du kan også opprette en Google-konto ved å bruke oppsettsveiledningen første gang du starter enheten, eller gå på Internett senere og opprette en konto på www.google.com/accounts.

Slik fjernes en Google™-konto

1. Ta hurtig på Icn sony home apptray normal på Startskjerm.
    2. Ta hurtig på Innstillinger > Kontoer > Google.
    3. Velg Google™-kontoen som skal fjernes.
    4. Ta hurtig på Icn sony key menu > Fjern konto.
    5. Ta hurtig på Fjern konto igjen for å bekrefte.

Note

Hvis Google™-kontoen fjerne, vil alle sikkerhetsfunksjoner som er koblet til Google™-kontoen, ikke lenger være tilgjengelige.

Tip

Hvis en annen person skal låne enheten i en lenger tidsperiode, anbefales det at Google™-kontoen fjernes fra enheten.