Hvorfor trenger jeg en Google™-konto?

Din Xperia™-enhet fra Sony kjører på Android™-plattformen som er utviklet av Google™. Det finnes en rekke Google™-apper og tjenester på enheten når du kjøper den, f.eks. Gmail™, Google Maps™, YouTube™ og Play Store™-appen, som gir deg tilgang til online Google Play™-butikken der du kan laste ned Android™-apper. Du må ha en Google™-konto for å få størst utnytte av disse tjenestene. En Google™-konto for eksempel lar deg gjøre følgende:
  • Laste ned og installere apper fra Google Play™.
  • Synkronisere e-post, kontakter og kalender med bruk av Gmail™.
  • Chatte med venner ved bruk av Hangouts™-appen.
  • Synkronisere nettleserhistorikk og bokmerker med bruk av nettleseren Google Chrome™.
  • Tilkjennegi deg selv som en autorisert bruker etter en programvarereparasjon ved bruk av Xperia™ Companion.
  • Finne, låse eller tømme en enheten som er blitt borte eller som er stjålet fjernt ved bruke av my Xperia™- eller Android™ Device Manager-tjenestene.

Hvis du vil ha mer informasjon om Android™ og Google™, kan du gå til http://support.google.com.

Note

Det er avgjørende at du husker brukernavnet og passordet til Google™-kontoen. I enkelte omstendigheter vil du eventuelt måtte identifisere deg selv av sikkerhetsgrunner ved å bruke Google™-kontoen. Enheten låses hvis du ikke oppgir brukernavnet og passordet til Google™-kontoen. I tillegg må du passe på å angi detaljene til den rette kontoen hvis du har flere Google™-kontoer.

Slik konfigurerer du en Google™-konto på enheten

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
  2. Finn og trykk på Innstillinger > Kontoer og synkronisering > Legg til konto > Google.
  3. Følg registreringsveiviseren for å opprette en Google™-konto, eller logg på hvis du allerede har en konto.

Tip

Du kan også logge deg på eller opprette en Google™-konto i konfigurasjonsveiviseren første gang du tar i bruk enheten. Alternativt kan du gå inn på Internett og opprette en konto på www.google.com/accounts.

Slik fjerner du en Google™-konto

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
  2. Trykk på Innstillinger > Kontoer og synkronisering > Google.
  3. Velg Google™-kontoen som skal fjernes.
  4. Trykk på Icn sony key menu > Fjern konto.
  5. Trykk på Fjern konto en gang til for å bekrefte.

Note

Hvis du fjerner Google™-kontoen, vil alle sikkerhetsfunksjoner som er koblet til Google™-kontoen, ikke lenger være tilgjengelige.