Lagring og minne

Enheten har flere ulike lagrings- og minnealternativer.

• Det interne minnet er på cirka 32 GB, og brukes til å lagre nedlastet eller overført innhold samt personlige innstillinger og data. Noen eksempler på data som lagres i det interne minnet er alarm-, volum- og språkinnstillinger, e-poster, bokmerker, kalenderhendelser, bilder, videoer og musikk.
    • Du kan bruke et uttakbart minnekort med en lagringskapasitet på opptil 200 GB for å få mer lagringsplass. Mediefiler og noen apper, sammen med deres tilhørende data, kan flyttes til denne minnetypen for å frigjøre intern lagringsplass. Noen apper som f.eks. Kamera-appen, kan lagre data direkte på et minnekort.
    • Det dynamiske minnet (RAM) er på cirka 3 GB, og kan ikke brukes som lagringsplass. RAM brukes til å kjøre programmer og operativsystemet.

Note

Du må kanskje kjøpe et minnekort separat.

Tip

Du kan lese mer om bruk av minne i Android-enheter ved å laste ned rapporten for enheten fra Støttedokumenter.

Forbedre minneytelse

Enhetens minne fylles som regel opp ved normal bruk. Hvis enheten begynner å bli treg, eller apper lukkes uten forvarsel, bør du vurdere følgende:

• Du bør prøve å alltid ha mer enn 500 MB ledig intern lagringskapasitet.
    • Lukk apper som du ikke bruker.
    • Slett hurtigbufferen for alle apper.
    • Avinstaller nedlastede apper som du aldri bruker.
    • Flytt apper til minnekortet hvis det interne lagringsstedet er fullt.
    • Overfør bilder, videoer og musikk fra det interne minnet til minnekortet.
    • Hvis enheten ikke klarer å lese innhold fra minnekortet, kan det hende at kortet må formateres. Vær oppmerksom på at alt innhold på kortet blir slettet ved formatering.

Note

Hvis du deler en enhet med flere brukere, må du logge deg på som eieren, det vil si primærbrukeren, for å kunne utføre bestemte handlinger, som for eksempel å overføre data til minnekortet og formatere minnekortet.

Slik viser du minnestatusen

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring og minne.

Slik viser du mengde fri og brukt RAM

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring og minne.
    3. Trykk på Icn sony key menu, og trykk deretter på Avansert > Minne.

Slik sletter du hurtigbufferminnet for alle appene

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring og minne.
    3. Trykk på Delt internlagring, og finn deretter og trykk på Bufrede data > OK.
    4. Hvis et minnekort er satt inn, trykker du på Lagring > Delt internlagring.

Tip

Når du sletter hurtigbufferminnet, mister du ikke viktig informasjon eller innstillinger.

Slik flytter du mediefiler til minnekortet

1. Kontroller at det finnes et minnekort som er satt inn i enheten.
    2. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring og minne > Overfør data.
    4. Merk filene som skal overføres til minnekortet.
    5. Trykk på Overfør.

Slik stopper du apper og tjenester fra å kjøre

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Programmer.
    3. Velg en app eller tjeneste, trykk deretter på TVING AVSLUTNING > OK.

Slik formaterer du minnekortet

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring og minne.
    3. Trykk på Icn sony key menu, trykk deretter på Avansert > Lagring > SD-kort > Icn sony key menu, trykk deretter på Lagringsinnstillinger > Formatér > Slett og formatér.

Note

Alt innhold på minnekortet blir slettet ved formatering. Sørg for at du har først tar sikkerhetskopier av alt du vil ta vare på. Du kan lage en sikkerhetskopi ved å kopiere innholdet til en datamaskin. Du finner mer informasjon under Behandle filer ved hjelp av en datamaskin.