Lyden under anrop er dårlig

Hvis du opplever at lydkvaliteten er dårlig under anrop, prøv disse handlingene, den ene etter den andre. Bekreft etter å ha forsøkt hver handling om problemet ble løst før du prøver den neste.

• Kontroller nettsignalstyrken på statuslinjen for å forsikre deg om at enheten er koblet til et mobilnett. Hvis signalet er svakt eller mangler helt, kan du flytte deg til et åpent sted uten fysiske hindringer eller gå bort til et vindu.
    • Hvis Xperia™-enheten bruker et deksel eller etui, fjern det for å se om lydkvaliteten forbedres.
    • Kontroller at hånden din ikke dekker mikrofonen på telefonen, og at det ikke er noe vann eller støv som blokkerer mikrofonen eller området rundt mikrofonen.
    • Slå av enheten og slå den deretter på igjen. Ved å gjøre dette slår du av alle apper som kjører og frigjør minne, noe som enkelte ganger kan løse problemet automatisk.
    • Ring en annen telefon for å bekrefte at det ikke er et problem med ørehøyttaleren på telefonen du ringte når problemet oppstod. Hvis det er mulig, ring med et annet SIM-kort for å bekrefte at det ikke er et problem med at SIM-kortet er defekt eller gammelt.

Hvis de foreslåtte løsningene ikke virker, prøv følgende handlinger:

• Kjør Xperia™ Diagnostics-appen for å bekrefte at mikrofonen og ørehøyttaleren virker skikkelig.

Slik kjører du en diagnosetest

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Om telefonen > Diagnostics .
      2. Sveip til TEST -fanen og velg en test fra listen.
      3. Følg instruksjonene og trykk på JA eller NEI for å bekrefte om funksjonen fungerer.
      4. Trykk på Utført .
    • Bruk sikker modus til å kontrollere om noen nedlastede apper forårsaker problemet. I sikker modus starter enheten bare med programvare og apper som allerede var installert da du kjøpte den. Hvis enhetens ytelse bedres i sikker modus, er det sannsynlig at én eller flere av appene du har lastet ned etter at du kjøpte den, påvirker enheten negativt. Du kan avslutte sikker modus og starte enheten på nytt for å avinstallere appen eller appene du mistenker forårsaker problemet. Hvis det er et nyere problem og du ikke er sikker på hvilken app som forårsaker problemet, kan du begynne med å avinstallere den siste nedlastede appen.

Slik aktiverer du Sikkermodus

1. Mens enheten er slått på, trykker du på og holder nede strømknappen.
      2. I dialogen som vises, berører du og holder nede Slå av til enheten starter å slå seg av.
      3. Vent litt på enheten starter i Sikkermodus .

Start enheten på nytt for å avslutte sikker modus.

Bare nedlastede apper kan avinstalleres helt.

1. Berør og hold appikonet til enheten vibrerer.
      2. Trykk > OK i menyen som åpnes.
    • Oppdater enheten for å sikre at du får optimal ytelse og de nyeste forbedringene. Les mer om hvordan du oppdaterer og finner den nyeste programvareversjonen.
    • Utfør en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger. Dette er av og til den beste løsningen hvis enheten slutter å virke som den skal, men merk at det vil slette alt personlig innhold lagret på internminnet på enheten. Sørg for å ta sikkerhetskopier data du ønsker å beholde.

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Kontroller at Xperia™ Companion er installert på PC-en eller Mac®-en.
      2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
      3. Datamaskin: Åpne Xperia™ Companion-programvaren hvis den ikke ble startet automatisk. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din.
      4. Kontroller at USB-tilkoblingsmodusen på Xperia™-enheten er angitt til Överføre filer .
      5. Velg Sikkerhetskopi på hovedskjermen for Xperia™ Companion og følg instruksjonene på skjermen.

For å unngå permanent skade på enheten må du ikke avbryte en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger.

1. Du må sørge for å sikkerhetskopiere alle viktige data som er lagret på enhetens interne minne, til et minnekort eller et annet ikke-internt minne. Hvis du har krypterte filer lagret på et SD-kort, bør du også fjerne krypteringen for å sikre at du fremdeles får tilgang til filene etter tilbakestillingen.
      2. Finn og trykk på Innstillinger > System > Tilbakestill .
      3. Trykk på Tilbakestill til fabrikkstandard > Tilbakestill telefonen .
      4. Om nødvendig tegner du opplåsingsmønsteret for skjermen eller angir skjermens opplåsingspassord eller opplåsings-PIN-kode for å fortsette.
      5. Trykk på Slett alt for å bekrefte.

Enheten går ikke tilbake til en tidligere programvareversjon av Android når du tilbakestiller til fabrikkinnstillingene.