Finne en enhet som har blitt borte

My Xperia

Hvis du har en Google™-konto, kan Internett-tjenesten «Protection by my Xperia» hjelpe deg å finne og beskytte enheten hvis du mister den. Hvis du har aktivert denne tjenesten på enheten, kan du:

• Finne enheten på et kart.
    • Spille av en alarm, selv om enheten er i Ikke forstyrr-modus.
    • Låse enheten eksternt og få enheten til å vise kontaktinformasjonen din til den som eventuelt måtte finne den.
    • Som en siste utvei slette enhetens interne og eksterne minne eksternt.

Note

Hvis du har slettet det interne minnet på enheten med Internett-tjenesten «Protection by my Xperia», må du logge deg på en Google™-konto som tidligere har vært synkronisert på denne enheten, neste gang du slår på enheten.

Note

«Protection by my Xperia»-tjenesten kan være utilgjengelig i enkelte land eller områder.

Slik aktiverer du Protection by my Xperia

1. Kontroller at enheten har en aktiv datatilkobling og aktiver stedstjenester på enheten din.
    2. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Beskyttelse av my Xperia > AKTIVER.
    4. Merk av i avmerkingsboksen for å godta betingelsene og vilkårene for tjenesten, og trykk deretter på GODTA.
    5. Hvis du blir bedt om det, logger du deg på Google™-kontoen din, eller oppretter en ny konto hvis du ikke har en.
    6. For å bekrefte at Protection by my Xperia-tjenesten kan finne enheten din, går du til myxperia.sonymobile.com og logger på med Google™-kontoen som du bruker på enheten.

Note

Hvis du deler en enhet med flere brukere, må du være oppmerksom på at Protection by my Xperia-tjenesten bare er tilgjengelig for brukeren som er logget på som eier.

Finne en enhet som er blitt borte, ved bruk av Android™ Device Manager

Google™ tilbyr en nettjeneste med sted og sikkerhet som heter Android™ Device Manager. Du kan bruke den parallelt med eller som alternativ til Protection by my Xperia-tjenesten. Hvis du mister enheten din, kan Android™ Device Manager brukes til å:

• Finne og vise hvor enheten befinner seg.
    • Ringe eller låse enheten, slette alt på den eller legge til et telefonnummer for å låse skjermen.

Gå til http://support.google.com for å finne ytterligere informasjon om Android™ Device Manager.

Note

Android™ Device Manager fungerer ikke hvis enheten er slått av eller den ikke har forbindelse med Internett. Det er mulig at Android™ Device Manager-tjenesten ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Slik aktiveres Android™ Device Manager

1. Hvis du deler en enhet med flere brukere, må du være logget på som eieren.
    2. Sjekk at du har en aktiv datatilkobling og at stedstjenestene er aktivert.
    3. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    4. Finn og trykk på Innstillinger > Google > Sikkerhet.
    5. Trykk på glidebryterne ved siden av Finn enheten fra ekstern kilde og Tillat fjernlåsing og -sletting for å aktivere begge funksjonene.
    6. Trykk på Aktivér denne enhetsadministratoren for å godta vilkårene og betingelsene hvis du blir bedt om det.
    7. Gå til www.android.com/devicemanager og logg på med Google™-kontoen for å verifisere at Android™ Device Manager kan finne din enhet etter at tjenesten er aktivert.

Tip

Du kan også aktivere Android™ Device Manager fra Låseskjerm og sikkerhet under Enhetsadministratorer.