Skjermlås

Note

Fingeravtrykksfunksjonen er ikke tilgjengelig på det amerikanske markedet.

Det finnes flere skjermlåsvalg. Nedenfor kan du lese en beskrivelse av sikkerhetsnivået for hver type skjermlås, fra svakest til sterkest:
    • Sveip: ingen beskyttelse, men til gjengjeld har du rask tilgang til startskjermen.
    • Mønster: tegn et enkelt mønster med fingeren for å låse opp enheten.
    • PIN-kode: angi en PIN-kode på minst fire siffer for å låse opp enheten.
    • Passord: angi et alfanumerisk passord for å låse opp enheten.

Det er svært viktig at du husker skjermlåsmønsteret, PIN-koden eller passordet. Det er ikke sikkert at du kan gjenopprette viktige data som for eksempel kontakter og meldinger uten denne informasjonen. Hvis du har konfigurert en Microsoft® Exchange ActiveSync® (EAS)-konto på Xperia™-enheten, kan EAS-sikkerhetsinnstillingene begrense låseskjermtypen til bare en PIN-kode eller et passord. Dette skjer når nettverksadministratoren angir en skjermlåstype for alle EAS-kontoer av sikkerhetsgrunner for organisasjoner. Kontakt nettverksadministratoren i virksomheten eller organisasjonen for å finne ut hvilke nettverkssikkerhetspolicyer som er implementert for mobilenheter. Fingeravtrykkfunksjonen er ikke tilgjengelig i USA.

Tip

For å finne ytterligere innstillinger for hver skjermlåstype, trykker du på Icn sony menu settings ved siden av Skjermlås.

Slik endrer bytter du skjermlåstype

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås.
    3. Følg instruksjonene på enheten.

Slik oppretter du et skjermlåsmønster

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås > Mønster.
    3. Følg instruksjonene på enheten.

Note

Hvis du oppgir feil låsemønster fem ganger på rad, må du vente i minst 30 sekunder før du kan prøve på nytt.

Slik endrer du skjermopplåsingsmønsteret

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås.
    3. Tegn skjermopplåsingsmønsteret.
    4. Trykk på Mønster og følg instruksjonene på enheten.

Slik oppretter du en PIN-kode for skjermlås

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås > Personlig kode.
    3. Angi en tall-PIN-kode og trykk deretter på Fortsett.
    4. Angi PIN-koden på nytt for å bekrefte den, og trykk deretter på OK.

Slik oppretter du et passord for låsing av skjerm

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås > Passord.
    3. Følg instruksjonene på enheten.

Slik aktiverer du sveipefunksjonen for å låse opp

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås.
    3. Tegn skjermopplåsingsmønsteret eller tast inn PIN-koden eller passordet avhengig av hvilken av disse skjermlåstypene som er aktivert.
    4. Trykk på Sveipe og deretter JA, FJERN.