Flere brukerkontoer

Enheten støtter flere brukerkontoer, slik at forskjellige brukere kan logge på hver for seg og bruke enheten. Flere brukerkontoer fungerer godt i situasjoner der du deler enheten med andre eller låner enheten til andre i en begrenset periode. Brukeren som konfigurerer enheten første gang, blir eieren av enheten. Bare eieren kan administrere kontoene til andre brukere. Det finnes to typer kontoer i tillegg til eierkontoen:

• Fast bruker: Denne kontoen er egnet for noen som bruker enheten din jevnlig.
    • Gjestebruker: Aktiverer gjestekontoalternativet for noen som bare ønsker å bruke enheten midlertidig.

Note

Enkelte funksjoner er bare tilgjengelige for eieren. For eksempel kan bare eieren tillate nedlastinger fra andre kilder enn Google Play™.

Om Fast bruker-konto

Du kan legge til Fast bruker-konto for å gi ulike brukere tilgang til ulike startskjermer, bakgrunner og generelle innstillinger. Disse får også separat tilgang til apper og minnelagring for filer som for eksempel musikk og bilder. Du kan legge til opptil sju Fast bruker-kontoer på enheten.

Slik legger du til Fast bruker-konto

1. Kontroller at du er logget på som eier, det vil si som brukeren som konfigurerte enheten første gang.
    2. Gå til startskjermen, og ta hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Brukere > Legg til bruker.
    4. Ta hurtig på OK > KONFIGURER NÅ. Skjermlåsene og et ikon som representerer den nye brukeren, vises øverst i høyre hjørne.
    5. Lås opp skjermen ved for eksempel å sveipe eller angi PIN-koden.
    6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosedyren.

Tip

Du kan også legge til en Fast bruker-konto fra statuslinjen på hvilken som helst skjerm. Dette gjør du ved å dra statuslinjen nedover med to fingre og ta hurtig på brukerikonet. Ta deretter hurtig på Legg til bruker.

Slik sletter du en Fast bruker-konto fra enheten

1. Sørg for å logge på som eier.
    2. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og trykk på Innstillinger > Brukere.
    4. Trykk på Icn sony menu settings ved siden av navnet til brukeren som skal slettes, og trykk deretter på Slett brukeren > Slett .

Om gjestebrukerkontoen

Hvis noen ønsker å bruke enheten midlertidig, kan du aktivere en gjestekonto for denne brukeren. I gjestemodus starter enheten opp som et nyinstallert system og bare med appene som er forhåndsinstallert. Når gjesten er ferdig å bruke enheten, kan du slette økten slik at neste gjest kan starte med et nystallert system. Gjestebrukerkontoen er forhåndsinstallert og kan ikke slettes.

Slik konfigurerer du gjestebrukerkontoen

1. Kontroller at du er logget på som eier, det vil si som brukeren som konfigurerte enheten første gang.
    2. Gå til startskjermen, og ta hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Brukere > Gjest.
    4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosedyren.

Tip

Du kan også konfigurere en gjestebrukerkonto fra statuslinjen på hvilken som helst skjerm. Dette gjør du ved å dra statuslinjen nedover med to fingre og ta hurtig på brukerikonet. Ta deretter hurtig på Legg til gjest.

Slik sletter du gjesteøktdata

1. Kontroller at du er logget på som gjestebruker.
    2. Gå til startskjermen, og ta hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Brukere.
    4. Finn og ta hurtig på Fjern gjest.
    5. Ta hurtig på Fjern.

Tip

Du kan også slette gjesteøkten fra statuslinjen på hvilken som helst skjerm. Dette gjør du ved å dra statuslinjen nedover med to fingre og ta hurtig på brukerikonet. Ta deretter hurtig på Fjern gjest.

Slik bytter du mellom flere brukerkontoer

Slik bytter du mellom flere brukerkontoer

1. Du kan åpne listen over brukere ved å dra statuslinjen nedover med to fingre, og deretter ta hurtig på brukerikonet øverst til høyre på skjermen.
    2. Ta hurtig på ikonet som representerer brukerkontoen du vil bytte til.
    3. Hvis et passord har blitt angitt for kontoen, angir du passordet for å logge på. Hvis det ikke er angitt et passord, låser du opp skjermen.

Tip

Når du bytter til gjestekontoen, tar du hurtig på Start på nytt hvis du vil slette den forrige økten, eller ta hurtig på Ja, fortsett for å fortsette den forrige økten.

Innstillinger for flere brukerkontoer

Enheter med flere brukere har tre ulike typer innstillinger:
    • Innstillinger som kan endres av alle brukerne, og som gjelder for alle brukerne. Dette gjelder for eksempel ‎Wi-Fi‎ , flymodus, NFC og Bluetooth®.
    • Innstillinger som bare påvirker individuelle brukerkontoer. Eksempler: automatisk datasynkronisering, skjermlås, ulike kontoer som er lagt til, og bakgrunner.
    • Innstillinger som bare er synlige for eieren, og som gjelder for alle brukerne. Eksempel: VPN-innstillinger.