Generelle kamerainnstillinger

Opptaksmoduser

Icn sony camera superior auto Fremragende auto
    Optimaliser innstillingene til alle scener.
    Icn sony camera mode manual Manuelt
    Juster kamerainnstillinger manuelt.
    Icn sony cam soundphoto Sound Photo
    Ta bilder med bakgrunnslyd.
    Icn sony cam multicam Multi-kamera
    Spill inn samme scene fra flere vinkler på én enkel skjerm.
    Icn sony cam facein Ansikt i bilde
    Ta bilder ved å bruke kameraene foran og bak samtidig.
    Icn sony camera ar effect AR-effekt
    Ta bilder eller videoer med virtuelle scener og karakterer.
    Icn sony camera picture effect Kreativ effekt
    Bruk effekter på bilder eller videoer.
    Icn sony camera time shift Timeshift burst
    Finn det beste bildet i en bildeserie.
    Icn sony sweep panorama Sweep Panorama
    Ta panoramabilder og vidvinklede bilder.

Slik veksler du mellom opptaksmoduser

1. Aktiver kameraet.
    2. Sveip skjermen til ønsket opptaksmodus.

Fremragende auto

Fremragende auto-modus oppdager tilstandene for når du tar bilder, og justerer automatisk innstillingene for å sikre at du tar best mulig bilde.

Manuell modus

Bruk Manuell modus hvis du vil justere kamerainnstillingene manuelt for å ta bilder og video.

AR-effekt

AR-effekter kan brukes på dine bilder eller videoer for å gjøre dem mer morsomme. Denne innstillingen brukes til å integrere 3D-motiver i dine bilder eller videoer når du tar dem. Helt enkelt velg motivet du vil ha, og juster plasseringen i søkeren.

Kreativ effekt

Du kan bruke ulike effekter på bildene eller videoene. Du kan for eksempel legge på en nostalgieffekt for å få bildene til å se eldre ut, eller en skisseeffekt for å få et morsommere bilde.

Sweep Panorama

Du kan ta vidvinkel- og panoramabilder i horisontal eller vertikal retning med en enkel trykk-og-sveip-bevegelse.

Slik tar du et panoramabilde

1. Aktiver kameraet.
    2. Sveip på skjermen for å gå til Icn sony camera apps menu, velg deretter Icn sony sweep panorama.
    3. Ta hurtig på Icn sony camera pano directionfor å velge opptaksretning.
    4. Ta hurtig på skjermen, og flytt kameraet sakte og støtt i bevegelsesretningen som vises på skjermen.

Timeshift burst

Kameraet tar en serie på 61 bilder i et vindu på to sekunder – ett sekund før og etter at du tar hurtig på kameraknappen på skjermen. Deretter kan du gå tilbake og finne det perfekte bildet.

Slik bruker du Timeshift burst

1. Aktiver kameraet.
    2. Sveip på skjermen for å gå til Icn sony camera apps menu, velg deretter Icn sony camera time shift.
    3. Ta bilder. Bildene du har tatt, vises som miniatyrer.
    4. Bla gjennom miniatyrene og velg det bildet du ønsker å lagre. Deretter trykker du på Icn sony camera timeshift save.

Face in picture

Face in picture-modus kan brukes til å slå på kameraet foran og bak samtidig slik at du kan ta bilde av deg selv sammen med motivet.

Multikameramodus

Med multikameramodus kan du ta et bilde som kombinerer bilder fra to forskjellige vinkler og enheter. Du ser to bilder i søkeren på enheten – ett fra ditt eget kamera og ett fra en tilkoblet Xperia™-enhet eller et Sony-kamera som støtter NFC og Wi-Fi Direct™-teknologi. Deretter kan du redigere det du ser i søkeren før du tar bildet.

Hvis du for eksempel er på en konsert og ønsker å ta et bilde som kombinerer et bilde av bandet fra én vinkel og publikum fra en annen, kan du bruke multikameramodus for å få best effekt.

Du kan angi multikameramodus ved hjelp av NFC, som starter koblingen av de to enhetene ved bruk av Wi-Fi Direct™-teknologi.

Slik bruker du Multi-kameramodus

1. Slå på NFC-funksjonene på begge enheten som skal kobles til.
    2. Aktiver kameraet på enheten.
    3. Sveip på skjermen for å gå til Icn sony camera apps menu, velg deretter Icn sony cam multicam.
    4. Ta hurtig på Icn sony menu add på skjermen til begge enhetene.
    5. Berør NFC-deteksjonsområdene på hver enhet med hverandre. Begge enheten skal nå være tilkoblet ved bruk av Wi-Fi Direct™-teknologi.
    6. Etter at enhetene er tilkoblet, vises to bilder i søkeren til enheten – et fra søkeren til kameraet og det andre fra søkeren til den tilkoblede enheten.
    7. Ta hurtig på Icn sony camera multicam edit for å redigere bildene i søkeren.
    8. Rediger bildene etter ønske. Du kan f.eks. ta hurtig på og holde ned et bilde og dra det til den andre siden av søkeren for å endre rekkefølgen.
    9. Ta hurtig på Utført > Icn sony camera onscreen button når du er ferdig med redigeringen og er klar til å ta den siste kombinerte bildet.

Laste ned kamera-apper

Du kan laste ned kameraapper som er gratis eller som kjøpes fra Google Play™ eller andre kilder. Før du begynner å laste ned, må du kontrollere at du er koblet til Internett, fortrinnsvis over ‎Wi-Fi‎ , slik at du begrenser datatrafikkostnadene.

Slik laster du ned kamera-apper

1. Åpne kamera-appen.
    2. Sveip på skjermen for å gå til Icn sony camera apps menu, ta deretter hurtig på Icn sony interruption time add.
    3. Velg appen som skal lastes ned, og følg instruksjonene for å fullføre installasjonen.

Hurtiglasting

Bruk innstillingene for hurtiglasting til å starte kameraet når skjermen er låst.

Bare start
    Når du har dratt Icn sony camera cap mode normal innover, går hovedkameraet ut av hvilemodus.
    Start og ta bilde
    Når du har dratt Icn sony camera cap mode normal innover, går stillbildekameraet ut av hvilemodus, og det tas et bilde.
    Start og spill inn video
    Når du har dratt Icn sony camera cap mode normal innover, går videokameraet ut av hvilemodus og starter opptaket.
    Av

Lagre sted

Legg til informasjon om geografisk posisjon (geotag) til bildene dine når du tar dem.

Berøringsopptak

Identifiser et fokusområde, og berør deretter kameraskjermen med fingeren. Bildet blir tatt i det øyeblikket du slipper opp fingeren.

Lyd

Velg å slå på eller av lukkerlyden.

Datalagring

Du kan velge å lagre data enten på et fjernbart SD-kort eller på enhetens intern lagring.

Intern lagring
    Bilder og videoer lagres på enhetens minne.
    SD-kort
    Bilder og videoer lagres på SD-kortet.

Berøringsblokkering

Du kan deaktivere berøringsskjermen for å unngå utilsiktede berøringer når du bruker kameraet.

Hvitbalanse

Denne innstillingen, bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus, justerer fargebalansen i samsvar med lysforholdene. Den gjør det også mulig å justere eksponeringen manuelt i området -2.0 EV til +2.0 EV. Du kan for eksempel øke bildelysstyrken eller redusere den generelle eksponeringen ved å ta hurtig på henholdsvis pluss- eller minuskontrollene når ikonet for hvitbalanseinnstilling Icn sony cam white balance main vises.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Justerer fargebalansen automatisk i henhold til lysforholdene.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Glødelampe
    Justerer lysbalansen for varme lysforhold, for eksempel under lyspærer.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Fluorescerende
    Justerer fargebalansen for lysstoffbelysning.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Dagslys
    Justerer fargebalansen for sollys.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Overskyet
    Justerer fargebalansen ved skyet værforhold.