Sikkerhetskopiere og gjenopprette innhold

Generelt bør bilder, videoer og annet personlig innhold ikke bare lagres på enhetens internminne. Hvis enheten går tapt, stjeles eller blir ødelagt, kan det bli umulig å gjenopprette data lagret på det interne minnet. Det anbefales å bruke Xperia™ Companion-programvaren til å lage sikkerhetskopier, som lagrer dataene trygt på en ekstern enhet. Denne metoden anbefales spesielt hvis du oppdaterer enhetens programvare til en nyere Android-versjon.

Xperia™-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting anbefales for å sikkerhetskopiere data før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillingene. Med denne appen kan du sikkerhetskopiere data til en Internett-konto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagringsenhet som du har koblet til enheten med en USB-vertsadapter.

Med Google-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan du sikkerhetskopiere data til en Google-server.

Sikkerhetskopiere data til en datamaskin

Bruk Xperia™ Companion-programvaren til å sikkerhetskopiere data fra enheten til en PC eller en Apple® Mac®-datamaskin. Du kan sikkerhetskopiere følgende typer data:
  • Kontakter og anropslister
  • Tekstmeldinger
  • Kalender
  • Innstillinger og bokmerker
  • Mediefiler som musikk og videoer
  • Fotoer og bilder

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Lås opp skjermen på enheten, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
  2. Åpne Xperia™ Companion-programvaren på datamaskinen hvis den ikke ble startet automatisk. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din. Sørg for å velge Overfør filer (MTP)-modus på enheten.
  3. Klikk på Sikkerhetskopi på hovedskjermen for Xperia™ Companion.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å sikkerhetskopiere data fra enheten.

Note

Hvis du ikke har installert Xperia™ Companion, blir du bedt om å installere det når du kobler enheten til datamaskinen.

Slik gjenoppretter du data med en datamaskin

1. Lås opp skjermen på enheten, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
  2. Åpne Xperia™ Companion-programvaren på datamaskinen hvis den ikke ble startet automatisk. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din. Sørg for å velge Overfør filer (MTP)-modus på enheten.
  3. Klikk på Gjenopprett på hovedskjermen for Xperia™ Companion.
  4. Velg en sikkerhetskopiert fil fra de lagrede sikkerhetskopiene, klikk deretter på Neste og følg instruksjonene på skjermen for å gjenopprette data fra enheten din.

Note

Hvis du ikke har installert Xperia™ Companion, blir du bedt om å installere det når du kobler enheten til datamaskinen.

Sikkerhetskopiere data med Xperia™ Sikkerhetskopier og gjenopprett-appen

Med Xperia™ Sikkerhetskopier og gjenopprett-appen kan du utføre en sikkerhetskopiering på Internett eller en lokal sikkerhetskopiering av data. Du kan for eksempel sikkerhetskopiere data manuelt eller slå på den automatiske funksjonen for sikkerhetskopiering for å lagre data jevnlig.

Xperia™ Sikkerhetskopier og gjenopprett-appen anbefales for å sikkerhetskopiere data før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillingene. Med denne appen kan du sikkerhetskopiere følgende typer data til en Internett-konto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagringsenhet som du har koblet til enheten med en USB-vertsadapter:

• Bokmerker
  • Kontakter og anropsliste
  • Samtaler
  • Kalenderdata
  • E-postkontoer
  • ‎Wi-Fi‎-nettverk
  • Enhetsinnstillinger
  • Apper
  • Xperia™ Home-oppsett

Slik konfigurerer du den automatiske sikkerhetskopieringsfunksjonen

1. Hvis du skal sikkerhetskopiere innhold til en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er koblet til enheten med en USB-vertsadapter. Hvis du sikkerhetskopierer med et SD-kort, må du sørge for å at SD-kortet er satt inn riktig i enheten. Hvis du sikkerhetskopierer innhold fra en Internett-konto, må du kontrollere at du har logget deg på Google™-kontoen din.
  2. På Startskjerm trykker du Icn sony home apptray normal.
  3. Finn og trykk Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
  4. Trykk Autosikkerh.kopiering under Xperia™-sikkerhetskopier og gjenopprett.
  5. Trykk på/av-bryteren for å aktivere den automatiske sikkerhetskopieringsfunksjonen.
  6. Velg en hyppighet for sikkerhetskopieringen, hvor de sikkerhetskopierte filene skal lagres, tidspunktet for sikkerhetskopiering og datatypene som skal sikkerhetskopieres.
  7. Trykk Icn sony key and back for å lagre innstillingene.

Slik sikkerhetskopierer du innhold manuelt

1. Hvis du skal sikkerhetskopiere innhold til en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er koblet til enheten med en USB-vertsadapter. Hvis du skal sikkerhetskopiere til et SD-kort, må du passe på at SD-kortet er satt skikkelig inn i enheten. Hvis du sikkerhetskopierer innhold fra en Internett-konto, må du kontrollere at du har logget deg på Google™-kontoen din.
  2. På Startskjerm trykker du Icn sony home apptray normal.
  3. Finn og trykk Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
  4. Trykk Autosikkerh.kopiering under Xperia™-sikkerhetskopier og gjenopprett.
  5. Trykk Manuell sikkerhetskopiering og velg deretter målstedet du vil sikkerhetskopiere til, og hvilke datatyper du vil sikkerhetskopiere.
  6. Trykk Sikkerhetskopier.
  7. Trykk Fullfør når dataene er sikkerhetskopiert.

Slik gjenoppretter du sikkerhetskopiert innhold

1. Hvis du skal gjenopprette innhold fra en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er koblet til enheten med USB-vertsadapteren. Hvis du skal gjenopprette fra et SD-kort, må du passe på at SD-kortet er satt skikkelig inn i enheten. Hvis du gjenoppretter innhold fra en Internett-konto, må du kontrollere at du har logget deg på Google™-kontoen din.
  2. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
  3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
  4. Under Xperia™-sikkerhetskopier og gjenopprett tar du hurtig på Gjenopprett data, og deretter velger du en gjenopprettingskilde og datatypene som skal gjenopprettes.
  5. Ta hurtig på Gjenopprett data.
  6. Ta hurtig på Fullfør når innholdet er gjenopprettet.

Note

Husk at endringer du gjør i personlige data og innstillinger etter at du oppretter en sikkerhetskopi, inkludert eventuelle apper du laster ned, vil bli slettet under tilbakestilling.