Sørge for at enheten er beskyttet

Du kan hindre at andre bruker enheten uten tillatelse. Hvis f.eks. enheten blir borte, stjeles eller data tømmes, er det kun noen med din Google™-konto eller skjermlåsinformasjon som kan bruke enheten. Sørg for at enheten er beskyttet. Det er viktig at du stiller inn en sikker skjermlås og legger til en Google™-konto å enheten. Det er kritisk at du husker skjermlåsinformasjonen og Google™-kontoinformasjonen. For å være sikker på at enheten er beskyttet kan du:

• Sette en sikker skjermlås på enheten, dvs. en PIN-kode, et passord, et mønster -skjermlås for å hindre at andre kan stille enheten inn på nytt. Se Skjermlås for å finne ytterligere informasjon.
    • Legg inn en Google™-konto for å hindre at andre kan bruke enheten hvis den stjeles og/eller data tømmes. Se Hvorfor trenger jeg en Google™-konto? for å finne ytterligere informasjon.
    • Aktiver enten “Protection by my Xperia” eller Android™ Manager-tjenesten. Dersom du bruker en av disse tjenesten, kan du finne enheten ekstern, låse eller slette en enhet som er blitt borte. Se Slik finner du en enhet som har blitt borte for å finne ytterligere informasjon.

Verifisering av enhetens eier

Enkelte sikkerhetsfunksjoner krever at du enten låser opp skjermen med PIN-kode, passord, mønster eller skriver inn Google™-kontoinformasjonen din. Nedenfor finnes eksempler på beskyttelsesfunksjoner og noe av den nødvendige påloggingsinformasjonen:

• Beskyttelse for tilbakestilling til fabrikkinnstillingene: Du må låse opp skjermen før du kan utføre en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene.
    • Protection by my Xperia: Hvis du tilbakestiller enheten eksternt ved hjelp av denne tjenesten, må du skrive inn brukernavnet og passordet for en Google™-konto som er tilknyttet tjenesten. Enheten må være koblet til Internett før oppsettet kan fullføres. Hvis ikke, vil du ikke kunne bruke enheten etter tilbakestillingen.
    • Android™ Device Manager: Hvis du tilbakestiller enheten eksternt ved hjelp av denne tjenesten, må du skrive inn brukernavnet og passordet for en Google™-konto. Enheten må være koblet til Internett før oppsettet kan fullføres. Hvis ikke, vil du ikke kunne bruke enheten etter tilbakestillingen.
    • Programvarereparasjon: Bruk Xperia™ Companion-programmet til å utføre en programvarereparasjon.

Note

For Android™ Device Manager er det nødvendig å skrive inn informasjon fra en Google™-konto. Dette kan være en hvilken som helst Google™-konto som er konfigurert på enheten som en eier. Hvis du ikke kan gi den relevante kontoinformasjonen i konfigurasjonsprosessen, kan du ikke bruke enheten.