Innstillinger for videokameraet

Slik justerer du innstillingene for videokameraet

1. Aktiver kameraet.
    2. Sveip til Icn sony camera switch video.
    3. Ta hurtig på Icn sony menu settings l for å vise innstillinger.
    4. Velg innstillingen du vil justere, og foreta deretter endringene du ønsker.

Oversikt over videokamerainnstillinger

Videooppløsning

Juster videooppløsningen for forskjellige formater.

Full HD
    1920×1080(16:9)
    Full HD-format (full høydefinisjon) med et sideforhold på 16:9.
    HD
    1280×720(16:9)
    HD-format (høydefinisjon) med et sideforhold på 16:9.
    VGA
    640×480(4:3)
    VGA-format med 4:3-sideforhold.
    MMS
    Spill inn videoer som kan sendes i MMS-meldinger. Opptakstiden for dette videoformatet er begrenset, slik at videofilene kan få plass i en MMS-melding.

Selvutløser

Med selvutløseren kan du spille inn en video uten å holde enheten. Bruk den til å spille inn videoer av grupper der alle kan være med på videoklippet. Du kan også bruke selvutløseren for å unngå at kameraet rister når du spiller inn videoer.

På (10 sek)
    Setter en 10-sekunders forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til videoinnspillingen starter.
    På (2 sek)
    Setter en 2-sekunders forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til videoinnspillingen starter.
    0,5 sek
    Setter et halvt sekunds forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til videoinnspillingen starter.
    Av
    Videoen spilles inn når du tar hurtig på kameraskjermen.

Smile Shutter™(video)

Bruk Smile Shutter™-funksjonen for å angi hva slags smil kameraet skal reagere på, før du spiller inn en video.

Fokuseringsmodus

Fokusinnstillingen avgjør hvilken del av videoopptaket som skal være skarp. Når kontinuerlig autofokus er på, justerer kameraet fokuset slik at området i den hvite fokusrammen holdes skarpt.

Enkel autofokus
    Kameraet fokuserer automatisk på valgt motiv. Kontinuerlig autofokus er slått på.
    Ansiktsregistrering
    Kameraet registrerer automatisk opptil fem personansikter, som markeres med rammer på skjermen. Kameraet fokuserer automatisk på det nærmeste ansiktet. Du kan også velge hvilket ansikt du vil fokusere på, ved å ta hurtig på det på skjermen. Når du tar hurtig på kameraskjermen, viser en gul ramme hvilket ansikt som er valgt og i fokus. Ansiktsgjenkjenning kan ikke brukes i alle motivmodusene. Kontinuerlig autofokus er slått på.
    Motivsporing
    Når du velger et objekt ved å ta på det i søkeren, vil kameraet følge dette objektet for deg.

HDR-video

Bruk HDR (High-Dynamic Range)-innstillingen for å spille inn en video mot kraftig motlys eller under forhold hvor kontrasten er skarp. Video-HDR kompenserer for tap av detaljer og genererer et bilde som ser bra ut både i mørke og lyse områder.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

Lysmåling

Denne funksjonen angir automatisk en tilpasset eksponering ved å måle lyset i bildet du skal ta.

Senter
    Måler midten av bildet og bestemmer eksponeringen basert på lysstyrken til motivet der.
    Punkt
    Justerer eksponeringen i en svært liten del av bildet du skal ta.
    Ansikt
    Måler lysmengden i ansiket og justerer eksponeringen slik at ansiktet blir verken for mørkt eller lyst.
    Multi
    Deler bildet inn i flere felt, og måler hvert flet for å bestemme godt balansert eksponering.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

SteadyShot™

Det kan være vanskelig å holde enheten stødig når du spiller inn videoer. Stabilisatoren er med på å kompensere for små håndbevegelser.

Standard
    Aktiver for å fjerne risting av kameraet.
    Av
    Stabilisatoren er slått av.

Velge et motiv

Bruk funksjonen for motivvalg til å gjøre kameraet raskt klart for vanlige situasjoner med forhåndsprogrammerte videomotiver. Hver motivinnstilling er beregnet på å produsere best mulig videokvalitet i et bestemt opptaksmiljø.

Icn sony cam cap mode scene selection Av
    Funksjonen for motivvalg er deaktivert, og du kan ta opp videoer manuelt.
    Icn sony camera scene softsnap Mykt snapshot
    Brukes for å ta opp video mot myke bakgrunner.
    Icn sony camera scene landscape Landskap
    Brukes til landskapsvideoer. Kameraet fokuserer på objekter som er langt borte.
    Icn sony camera scene night scene Nattscene
    Lysfølsomheten økes når denne modusen er aktivert. Brukes under dårlige lysforhold. Videoer av gjenstander i rask bevegelse kan bli uskarpe. Hold telefonen i ro eller bruk et stødig underlag. Videokvaliteten blir bedre når du slår av nattmodusen ved gode lysforhold.
    Icn sony camera scene beach snow Strand
    Bruks til videoer av kyst- eller strandmotiver.
    Icn sony cam scene snow Snø
    Brukes under forhold med mye lys for å unngå overeksponerte videoklipp.
    Icn sony camera scene sport Sport
    Brukes til videoklipp av gjenstander i rask bevegelse. Kort eksponeringstid minimerer uskarpe bevegelser.
    Icn sony camera scene party Fest
    Brukes til videoklipp innendørs i dårlig opplyste omgivelser. Dette motivet fanger opp bakgrunnsbelysning eller levende lys innendørs. Videoer av gjenstander i rask bevegelse kan bli uskarpe. Hold telefonen i ro eller bruk et stødig underlag.