Skjermtastatur

Du kan skrive inn tekst med det skjermbaserte QWERTY-tastaturet ved å trykke på hver enkelt bokstav, eller du kan bruke funksjonen Dra og skriv og skyve fingeren fra bokstav til bokstav for å danne ord. Hvis du foretrekker å bruke en mindre og flyttbar versjon av skjermtastaturet, kan du aktivere det tommeltastaturet eller minitastaturet i stedet.

Du kan velge opptil tre språk for tekstskriving. Smartfunksjonen for språk oppdager språket du bruker, og foreslår ord på det aktuelle språket når du skriver.

Skjermtastatur på Sony-enheter

1 Slett et tegn foran markøren.
    2 Sett inn en ny linje eller bekreft tekstinndata.
    3 Bytt mellom små bokstaver Icn sony text input shift feedback, store bokstaver Icn sony text input shift caps feedback og caps (store bokstaver) Icn sony text input shift caps lock feedback. For enkelte språk brukes denne tasten til å få tilgang til ekstra tegn.
    4 Bytt til det flyttbare tommeltastaturet eller minitastaturet.
    5 Legg inn et mellomrom.
    6 Tilpass tastaturet. Denne tasten forsvinner etter at tastaturet er persontilpasset.
    7 Vis tall og symboler. Trykk på Icn sony textinput symbol pages for enda flere symboler.

Slik viser du skjermtastaturet for å skrive inn tekst

• Ta hurtig på et tekstfelt.

Slik legger du inn tekst tegn for tegn

1. Ta hurtig på tegnet for å skrive inn et tegn som vises på tastaturet.
    2. Hvis du vil skrive inn en tegnvariant, berører og holder du nede et vanlig tastaturtegn for å vise en liste over tilgjengelige tegn. Velg deretter ønsket tegn fra listen. Hvis du for eksempel vil skrive «é», berører du og holder nede «e». Etter en kort stund kommer det da opp flere alternativer. Fortsett å holde fingeren trykt mot tastaturet mens du drar til og velger «é» i alternativene.

Slik skriver du et punktum

• Når du er ferdig med å taste inn et ord, tar du to ganger på mellomromstasten.

Slik veksler du mellom fullt tastatur og et mindre tastatur

1. Ta hurtig på Icn sony text input kb mini, Icn sony text input kb ful small eller Icn sony text input kb split når du taster inn en tekst med skjermtastaturet.
    2. Velg et tastatur.

Note

Ta hurtig på og hold nede Icn sony text input kb move small, og dra for å flytte det vesle tastaturet dit du vil.

Slik endrer du innstillingene for Dra og skriv

1. Når skjermtastaturet er åpent, tar du hurtig på Icn sony textinput numbers symbols.
    2. Ta hurtig på Icn sony menu settings og deretter på Tastaturinnstillinger.
    3. Dra glidebryteren ved siden av Skyv for å skrive til på- eller av-posisjon for å aktivere eller deaktivere funksjonen Dra og skriv.

Slik taster du inn tekst med dra og skriv-funksjonen

1. Skyv fingeren fra bokstav til bokstav for å spore ordet du vil skrive når skjermtastaturet vises.
    2. Løft fingeren når du er ferdig med å taste inn et ord. Det blir da foreslått et ord basert på bokstavene som du har sporet.
    3. Ta hurtig på Icn sony delete phone number blk for å se andre alternativer og velg deretter, hvis ordet du ønsker ikke vises. Slett hele ordet, og spor på nytt, eller tast inn ordet ved å ta hurtig på hver enkel bokstav dersom ønsket alternativ ikke vises.