Skjermlås

Du kan låse skjermen på flere måter. Nedenfor kan du lese en beskrivelse av sikkerhetsnivået for hver type skjermlås, fra svakest til sterkest:
    • Sveip – ingen beskyttelse, men til gjengjeld har du veldig rask tilgang til startskjermen
    • Mønster – tegn et enkelt mønster med fingeren for å låse opp enheten
    • PIN-kode – angi en PIN-kode på minst fire siffer for å låse opp enheten
    • Passord – angi et alfanumerisk passord for å låse opp enheten

Note

Det er svært viktig at du husker skjermopplåsingsmønsteret, PIN-koden eller passordet. Der ikke sikkert at du kan gjenopprette viktige data som for eksempel kontakter og meldinger uten denne informasjonen.

Slik oppretter du et skjermlåsmønster

1. På startskjermen trykker du på Icn sony and app tray tablet .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås > Mønster.
    3. Følg instruksjonene på enheten.

Note

Hvis låsemønsteret blir avvist fem ganger på rad når du prøver å låse opp enheten, må du vente i minst 30 sekunder før du kan prøve på nytt.

Slik bytter du skjermlåstype

1. På startskjermen tar du hurtig på Icn sony and app tray tablet .
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås.
    3. Følg instruksjonene på enheten og velg en annen type skjermlås.

Slik endrer du skjermopplåsingsmønsteret

1. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony and app tray tablet .
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås.
    3. Tegn skjermopplåsingsmønsteret.
    4. Ta hurtig på Mønster og følg deretter instruksjonene på enheten.

Slik oppretter du en PIN-kode for skjermlås

1. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony and app tray tablet.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås > Personlig kode.
    3. Angi en numerisk PIN-kode og ta deretter hurtig på Fortsett.
    4. Angi PIN-koden på nytt for å bekrefte den, og ta deretter hurtig på OK.
    5. Følg instruksjonene på enheten.

Slik oppretter du et passord for låsing av skjerm

1. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony and app tray tablet.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås > Passord.
    3. Angi et passord, og ta deretter hurtig på Fortsett.
    4. Angi passordet på nytt for å bekrefte det, og ta deretter hurtig på OK.
    5. Følg instruksjonene på enheten.

Slik aktiverer du sveipopplåsingsfunksjonen

1. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony and app tray tablet.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås.
    3. Tegn opplåsingsmønsteret for skjermen eller angi PIN-koden eller passordet hvis noen av disse skjermlåstypene er aktivert.
    4. Ta hurtig på Sveipe.

Tilbakestille en glemt skjermlås

Hvis du har glemt PIN-koden for skjermlåsen, passordet eller mønsteret, er det mulig du kan tilbakestille det ved å bruke Protection by my Xperia-tjenesten. Ingen innhold på enheten går tapt etter at du har utført en tilbakestilling av skjermlåsen ved å bruke Protection by my Xperia-tjenesten.

Hvis du vil aktivere Protection by my Xperia-tjenesten, kan du se Slik finner du en enhet som har blitt borte .

Slik tilbakestiller skjermlåsen ved bruk av Protection by my Xperia-tjenesten

1. Sjekk at du vet hva brukernavnet og passordet er for Google™-kontoen din og at du har aktivert Protection by my Xperia-tjenesten på enheten.
    2. Gå til myxperia.sonymobile.com fra en Internett-tilkoblet enhet.
    3. Logg på med Google™-kontoen som du har konfigurert på enheten.
    4. Klikk på bildet av enheten din under Dine enheter.
    5. Velg Lås eller Endre PIN2 for å erstatte skjermlåsen med en ny PIN-kode.
    6. Følg instruksjonene på skjermen gitt av Protection by my Xperia-tjenesten.

Note

Avhengig av sikkerhetsinnstillingene dine kan det hende at enheten låses etter en tilbakestilling av skjermlåsen. Du må da taste inn brukernavnet og passordet for Google™-kontoen din for å kunne bruke enheten.